Hírek

2013.08.29. 16:20

A gimisek tehénfejésben is jeleskedtek a parasztjátékokban

Dunaújváros - Versenyek, parasztos játékok, osztályfőnöki óra, közös éneklés... Sorolhatnánk még a Széchenyi István Gimnázium gólyatáborának programpontjait.

Körmendi Erzsébet

Fotó: Vohlmann György

A Széchenyi felsőbb éves diákjai, instruktorai idén is mindent megtettek azért, hogy a gólyatábor egyszerre jelentsen kihívást és szórakoztató programot azoknak a tizenéveseknek, akik az általános iskolai évek után új közösségben, elsős gimnazistaként kezdik a tanévet szeptember másodikán, hétfőn. A tábor célja ezúttal sem volt más, mint gólyarendezvényeknek általában: megismertetni egymással a különböző iskolákból, településekről érkező osztálytársakat, és elősegíteni a közösséggé kovácsolódást. A csoportos játék ennek valóban kiváló eszköze.

Osztályfőnöki órával kezdődött a Széchenyi kétnapos gólyatábora az intézményben szerdán reggel, majd a rövid ismerkedés után a gólyatánc tanulása, össztánc adott alkalmat a fiataloknak egymás alaposabb megismerésére, mégpedig a régi széchenyisek segítettek összeboronálni a közösségeket. A táborlakók tizenkét csapatra osztva versenyeztek , a játékos megmérettetésben a képfelismeréstől kezdve a vízipisztolyozásig mindenféle erőpróba volt.

A gólyák a Duna-parton lévő szabadidőparkban folytatták a csapatépítést: tehénfejéses, gumicsizmás, sodrófahajítós parasztvetélkedőn kívül sárkányhajóverseny, foci és más érdekesség szerepelt a kínálatban, a táborokba visszajáró régi gimis Müller István remek paprikáskrumplijával társítva. Végül az iskola énekkarának bemutatkozása, közös éneklés, a gimnázium tanulóiból verbuválódott zenekar koncertje zárta a programot.








Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!