Hírek

2013.11.22. 19:00

Arborétumi ünneplés Nagyvenyimben

Meghitt ünneplésre gyűltek össze a nagyvenyimiek a Szent Bernát Arborétumban és a katolikus templomban.

Pekarek János

Hagyományos ünnepen új dolgokat ünnepeltek a nagyvenyimiek pénteken este a katolikus templomot övező, méltán híres, Szent Bernátról elnevezett arborétumban. Ott, ahol a Szent Bernát Arborétum Alapítvány az elmúlt években minden negyedévben (vagy inkább: minden évszakban) népszerű komolyzenei koncerteket és színvonalas irodalmi műsorokat szervezett.

Pénteken este új közvilágítást adtak át az arborétumban: az alapítvány pályázaton nyerte el a lehetőséget. Az iparművészeti színvonalú lámpatesteket Kristofory Walter atya, plébános szentelte fel.

Ezután a templomban folytatódott az összejövetel. Németh László, az arborétumi alapítvány elnöke elmondta, hogy ebben az évben két nagy magyar író, költő születésének évfordulóját is ünnepeljük: Gárdonyi Géza százötvenedik, Weöres Sándor századik évét köszöntjük.

A műsort ebből az alkalomból adta elő a Nagyvenyimi női kar, a dunaújvárosi Sándor Frigyes Zeneiskola szólistái, valamint az ugyancsak nagyvenyimi Szent Cecília Ének- és Zenekar. Megérdemelt sikerrel!

Ám a rendezvény nem csak kulturális, hanem megemlékezési célokat is szolgált. Megemlékeztek azokról, akik nagyon sok munkával és adománnyal segítették az alapítványt céljaik elérésében.

Ezért a szervezők megalapították a „Szent Bernát Arborétumért” díjat – ami igen magas szintű erkölcsi elismerés. Első alkalommal heten vehették át. Nagyvenyim önkormányzata képviseletében dr. Zseli József képviselő, a Pálhalmai Agrospeciál Kft. képviseletében Sánta Miklós igazgatóhelyettes, Vida Klára sok társadalmi munkájáért, Boda József és Józsefné, valamint Török Attila és ifjabb Csizmadia György ugyancsak önzetlen munkájáért kapta első alkalommal a kitüntetést.

Minden elismerést lelkes taps jutalmazott a venyimi templomban, ahol igazán emelkedett hangulatban fejeződött be az ünnepi koncert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!