Hírek

2014.03.21. 18:25

Felavatták a kisapostagi piacteret

Kisapostag - Az önkormányzat vezetői remélik, hogy a község lakói felfedezik az új piactérben rejlő lehetőséget. Pénteken avatták.

Körmendi Erzsébet

Fotó: Ónodi Zoltán

Nagy dolog a kis falu életében, hogy létrehoztak egy olyan helyet, piacteret, ahol a községben lakók eladhatják a kertjükben megtermelt zöldséget, gyümölcsöt, a friss házi tojást... Sorolta Nagy Attila polgármester a példákat és az előnyöket, amelyek hasznossá teszik a település legújabb terét. A tegnapi avatási ünnepségen egybegyűltek megszemlélték a szépen térkövezett, szemetessel, közvilágítással ellátott teret, ahova elárusítóhelyként hat darab felújított, vas asztalt helyeztek ki. Az asztalokat Horváth Gyula kisapostagi lakos ajánlott fel. Sokan ismerik őt legalább látásból , mert 1991 óta árusít a dunaújvárosi piacon, a lánya ott nőtt fel az asztalok között, és mindketten mosolyogva emlékeznek vissza azokra az időkre, amikor a városi piac még nem volt ilyen korszerű, és saját maguk csináltak tetőt a standok fölé, hogy az megóvja őket az esőtől. Horváth Gyula is örül annak, hogy lesz egy hely a faluban, ahova az idősek is kijárhatnak adni-venni, nem kell bebuszozniuk a városba, ha piacozni akarnak.

Nagy Attila polgármester köszöntőjében elmondta azt is, hogy közösségi térként a jelenleginél gazdagabb funkciót álmodtak a parknak, szerettek volna komoly árushelyeket kialakítani, de a pályázati keretbe 1,5 millió forintot nyertek a fejlesztésre ennyi fért bele. Alapnak, kezdésnek viszont mindenképpen tökéletes ez a szép terület, amit idővel rendezvényhelyszínként is üzemelő térré lehet fejleszteni. Végezetül elmondta a polgármester, hogy piac üzemeltetésére a képviselőtestület rendeletet alkot, amit megküldenek minden kisapostaginak.

Az ünnepélyes szalagátvágás előtt Varga Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, és a falusias piacról beszélt, amelyre nem lehet szimpla elárusítóhelyként tekinteni, hiszen a régi falusi piacokon összejöttek az emberek, pénzzé tették a terményeiket, beszerezték a konyhára valót, közben megbeszélték bajaikat valóságos közösségi színhely volt, amely összekovácsolta a település lakóit. A piac felidézi azokat az időket, amikor a falu igazi közösség volt és a kapcsolatok fejlesztését szolgálta. A képviselő reméli, sokszor találkoznak majd az új piactéren a kisapostagiak, és jól érezik magukat ott nemcsak árusként, vagy vevőként, hanem rendezvénylátogatóként is.









Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!