Hírek

2017.02.02. 18:05

Jégre menni veszélyes!

Már nem biztonságos, sőt kiemelten veszélyes az olvadó jégre menni szabad vizeinken.

Szabó Szabolcs

Csaknem egy hónapon át kényeztette varázslatos környezetben szabadtéri korcsolyapályájával a téli sportok szerelmeseit a Szalki-sziget szabadstrandja, ám az enyhülés alaposan megolvasztotta a korábban tekintélyesre hízott jégpáncélt, így már kifejezetten veszélyes és tilos a jégre a menni a szabadstrandon, igaz az ország valamennyi, korábban kijelölt korcsolyapályájára is.

Már csak emlék – az esetleges folytatás az időjáráson múlik

A heteken át tartó kemény mínuszoknak köszönhetően sokan hódoltak a téli sportoknak a környező települések ideiglenes szabadtéri jégpályáin. Így Adonyban, Rácalmáson, Dunaföldváron is sokan keresték fel a dunai holtágakat. Tehették, hiszen alkalmas volt erre a jégfelület. Egészen a kedden kezdődött enyhülésig. A rendőrség illetékesei az utóbbi napokban többször is felhívták a közvélemény figyelmét arra, hogy már kifejezetten veszélyes és tilos a jégre menni. Szerdán és csütörtökön bezártak a Balatonon és a Velencei-tónál kijelölt alkalmi jégpályák is.

Százak keresték fel naponta a befagyott szabadstrandot - most vége a csúszkálásnak, korcsolyázásnak
Fotó: Ady Géza

A jövő héten újabb hidegfront érkezik, kérdés, lesz-e ismét huzamosabban tartós hideg, hogy megfelelő vastagságúra hizlalja a jégfelületet, akár a környező tavak, holtágak, akár a dunaújvárosi szabadstrand esetében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!