Hírek

2013.02.04. 21:17

Olyan a templomi pad, akár egy melegítőpárna

Nagyvenyim – Fűtés, koncert, kivetítő és gitáros mise – farsangi tobzódás jellemzi a Nagyvenyimi Katolikus Egyházközség mostani hetét.

Körmendi Erzsébet


Fotó: Vohlmann György

Egyedi módon, a padok ülőkéjének a melegítésével oldja meg a Nagyvenyimi Katolikus Egyházközség a templom fűtését. A rendszernek kicsi az áramfelvétele, és a templom belső hőmérséklete szerint szabályozható a hőfok, magyarázza Kiss Csaba, az egyházközség vezetője. Öt padsoronként szakaszolták a rendszert, így annyi helyet fűthetnek, ahányan részt vesznek a misén, rendezvényen. A hívőknek lámpával jelzik a felmelegített ülőhelyeket, és senkinek nem kell fáznia, mert igény szerint újabb sorokat kapcsolnak be a rendszerbe - a pad tíz perc alatt teljesen felmelegszik.

A beruházást egyházközségi adományokból és a Szent Bernát Arborétum Alapítvány által finanszírozták. A pénteki farsangi koncertre már fűtéssel várják a vendégeket. A vasárnapi gitáros misére pedig az új kivetítőt is felszerelik, azon olvashatják a mise imádságainak szövegét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!