Hírek

2016.06.05. 14:40

Önkéntes csoportok gyakorlata

Dunaújváros/Ercsi - A dunaújvárosi és a martonvásári járás önkéntes mentőcsoportjai ismétlő, valamint úgynevezett rendszerbeállító gyakorlatot tartottak szombaton délelőtt Ercsiben.

Körmendi Erzsébet

Jelentős erők vonultak Ercsibe szombaton: mintegy száz önkéntes bizonyította gyakorlatban is a katasztrófavédelmi elméleti tudását. Orosz Csaba, a Dunaújvárosi Tűzoltóparancsnokság vezetője tájékoztatta lapunknak arról, hogy a dunaújvárosi, valamint a martonvásári önkéntes mentőcsapatok ismétlő gyakorlatot hajtottak végre, valamint a környék 16 településének mentőcsoportjai számára volt úgynevezett rendszerbeállító gyakorlat.

Megrongálódott lakóhát tetőszerkezetet is lebontották
Fotó: Dunaújvárosi Tűzoltóság

Három kárhelyszínen kellett bizonyítani. Árvízvédelem terén a homokzsákolást, a fóliázást és a mobilgát szerelését gyakorolták. Veszélyes fák eltávolítása is feladat volt, valamint egy katasztrófa sújtotta ház tetőszerkezetét kellett lebontaniuk az önkéntes mentőcsapatoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!