Hírek

2014.06.02. 17:35

Önkéntesek hete - Sokan tesznek mások öröméért

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány a héten ismét megrendezi az önkéntesek hete elnevezésű rendezvényt, és a hozzá illeszkedő gálát. A programok hétfőn reggel kezdődtek.

Gallai Péter

Immár hagyomány, hogy a Jószolgálati Otthon gondozottjaira egy héten keresztül programok sokasága vár a gondozóházban és a napköziotthonban. valamint külső helyszíneken is. Az eseménysor hétfőn a Fabó Éva Sportuszodában kezdődött, ahol a Dunaújvárosi Főiskola VE klubja látta vendégül a „jószolis” csapatot egy kis mókázásra, játékra. A női csapattal egyébként már régi a kapcsolat, a lakók rendszeresen látogatják a lányok összecsapásait. Hétfőn a sok nevetéssel bővelkedő együttlét során Andresz Ivett, polák Zsófia, Sinka Gréta és Ziegler Diána játszott az otthon csapatával. A sport, a mozgás után hétfőn meseolvasás is szerepelt a programban, Pálfalvi János révén.

Hétfőn délután Pálfalvi János olvasott mesét, amit a hallgatóság nagy örömmel fogadott (Fotó: Ónodi Zoltán)

A folytatás sem lesz unalmas, kedden többek között közös tánc és a No Control Dance hip-hop bemutatója színesíti a kínálatot. Szerdán a sporté lesz a főszerep, a Dunaújvárosi Főiskola HÖK-ös csapata közös focira, a SpartanCheerGirls szurkolólányai bemutatóra várnak mindenkit. A Bánki középiskola diákjai zenével és néptánccal készülnek, Bardócz Éva verses-mesés foglalkozást, a Digitál együttes pedig zenés perceket ígér.

Csütörtökön a Szent Angéla Szolgáltató Központ munkatársaival lesz közös játék, illetve a Gorillaz amerikai futball csapata tart bemutatót, de lesz tai-chi foglalkozás, Tóth Bogival közös ének és tánc, zumba, a Campus Clubban bowling.

A hét zárása és egyben csúcspontja a június 6-án, pénteken 10 órakor kezdődő gála lesz a Bartók színházban. Ezzel egy régi álom teljesülhet: a színpadon minden produkció közös lesz, épek és sérültek együtt adják elő a műsorukat. A szereplők között lesz Polgár Lilla, Tóth Bogi, Suplicz Mihály, bemutatkozik az intézmény autista zenekara, két produkcióban a szülők is fellépnek és az idén is átadnak két érmet a kiválasztottaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!