Hírek

2017.06.07. 18:30

Önkéntesek szeretetben

Dunaújváros - Az Önkéntesek hete rendezvénysorozat szerdai napját a zenés események uralták a Jószolgálati Otthon intézményeiben.

Balla Tibor

A Bercsényi utcai gondozóházban reggel türelmetlenül várták a Bánki iskola kórusát, hiszen ők visszatérő segítők és fellépők náluk. Ám a diákok élete sem fenékig tejfel, a több tíz dalosajkú csak az után indulhatott szórakoztatni a gondozottakat, ha már megírták a fizikadolgozatot. Akkor viszont kitörő örömmel fogadták őket, üdvözlések, mosolyok, ölelések közepette. Jutott belőle Ujházy Krisztinának, a kórus vezetőjének is. Amíg a diákok közül egy testvérpár népdalokat énekelt, őt mindvégig átölelte az egyik gondozott. Hálából olyan különleges kórusdarabokkal is megajándékozták őket, mint a Piaci pletyka, ráadásul franciául.


A Liget közben Erdős Viola vállalta, hogy énekhangjával zórakoztatja a napköziotthonosokat. Kicsit feszült volt, mert először találkozott velük, ám hamar oldódott, mert Bruno Mars, Amy Winehouse vagy Rihanna ott van a gondozottak szívében is, és hatalmas buli kerekedett a délelőttből tánccal, együtténekléssel.

A csütörtöki napot is nagyon várják a Jószolgálati Otthon lakói, hiszen minden évben nagy eseménynek számít, amikor Zumberto, vagyis Szerecz Róbert érkezik hozzájuk, és megmozgatja. Ma érkeznek a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának tagjai és a GéMSZ asztaltársaság is egy közös focizásra mindkét intézménybe, csakúgy, mint Zumberto. A nap programjában múzeumlátogatás is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!