Hírek

2014.06.06. 16:30

Önkéntesek munkában - A hétvégén egy óvodánál, hétközben az erdei tornapályán

Folytatódnak az önkéntes munkák a városban: rabok, diákok, munkások dolgoznak majd.

Pekarek János

Ezen a hétvégén is folytatódnak az önkéntes munkák a városban. Ezúttal (is) a Gagarin téri Aranyalma óvoda kerítését festik majd önként jelentkezők – most a Pálhalmai Országos Büntetésvégrehajtási Intézetben fogvatartottak közül néhányan, a Börtön a városért program keretében, Gombos István alpolgármester szervezésében.

Az önkéntes munkák pedig a jövő héten, a pünkösdi ünnep is folytatódnak. Mivel a végéhez közeledik a tanév a középiskolákban is, Orosz Csaba szervező elmondta, hogy hétköznap is várnak középiskolásokat dolgozni a megújulófélben lévő erdei tornapályára.

A tervek szerint a Dunaferr középiskola és a Hild szakközépiskola diákjai folytatják majd a tornapálya építését. Mégpedig azzal, hogy a már korábban kiásott sportszer-talapzatok helyét (a munka nagyját ugyancsak pálhalmai fogvatartottak végezték el) vízszintbe hozzák, kiegyengetik, leendő szakmunkásoktól elvárható, profi módon. Valószínűleg a jövő hét végén, tehát a Pünkösd utáni víkenden pedig akár fel is állíthatják az elkészült sportszereket a régi-új erdei tornapályán. A sportszerek már elkészültek, ám a használatuk során fellépő fokozott balesetveszély miatt szigorú műszaki vizsgán kell átesniük.

Az erdei tornapálya ösvényeit, ahogyan beszámoltunk róla, az első, tavaszi önkéntes szombaton már rendbetették az önként jelentkező középiskolások (többek között a Pannon Oktatási Központból), illetve a Hankook munkásai. Rövidesen újra használható lesz a pálya!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!