Hírek

2016.10.17. 15:49

Önkéntesek összefogással takarították a kistemetőt

Dunaújváros - Amit tavasszal elkezdtek, ősszel folytatták. Ismét önkéntesekkel telt meg a kistemető hétfő délelőtt.

Balla Tibor

A területet üzemeltető Kegyelet Bt. mellett kivette részét a munkából a DHHF, a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft., nagyon sok újtelepi, pentelei lakos, a Pentele Baráti Kör, a Városvédők Újtelepért Egyesület is. A mindösszesen jó negyven főt számláló tettrekész ember mellett a kistemető csinosításában részt vett a DVG Zrt. is, egy ágdarálóval és annak kiszolgáló személyzetével, a Dunanett Kft. pedig egy konténert bocsájtott a szerveződés rendelkezésére, amibe az összegyűjtött szemetet hordták össze. A megmozduláson részt vett Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője is, aki máskor is sokat segít az egyesület dolgaiban.

Az általános takarítás keretein belül összegereblyézték a lehullott lombot, összeszedték az eldobált szemetet, a kiszáradt, beteg ágakat levágták. A növényzet felfrissítése tavaszra marad, hiszen félévente visszatérnek, amihez minden segítséget elfogadnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!