Hírek

2014.08.03. 13:25

Önkéntesek pingálták a gyermekosztály teraszát

Dunaújváros - Lelkes önkéntesekből álló maroknyi csoport tette kellemesebbé a kórház gyermekosztályának kerítését. Festettek.

Körmendi Erzsébet

Az önkéntesek előkészítik a festékeket és a smirglipapírt (Fotó: Ónodi Zoltán)

Nagyné Berta Zsanett, a gyermekosztály nővére kezdeményezte a festőszombatot, mint előtte nagyon sok börzét és közösségi programot is azért, hogy megkönnyítse a szerény jövedelemből élő kisgyermekes családok életét, szebbé tegye a napokat és a környezetet. A helyi óvodáknak nem volt szükségük Zsanett csapatára, ezért a kórházban tevékenykedtek.

Egy gyártó cégtől kapott nagyon sok festéket, helyi élelmiszerbolttól szendvics-alapanyagot és üdítőket, a kórház konyhája pogácsákat sütött az önkénteseknek. A női hokicsapat és a családom tagjai, barátok, ismerősök jöttek el, hogy segítsenek lefesteni a gyermekosztály teraszának elkorhadt, csúnya korlátját. A kórház kerítésén folytatjuk a munkát, ha marad festék. Kék szín biztosan marad, arra gondoltam, felújíthatnánk a Dózsa iskola kerítését is - mondja Zsanett. Kovács Krisztián, az egyik önkéntes hozzáteszi: Nagyon tetszik az ötlet. Szemét szedéskor, pakoláskor, festéskor egyaránt szívesen segítünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!