Hírek

2017.07.27. 16:05

Diákmunka Perkátán - A község több intézményében dolgoztak a fiatalok

Húsz diáknak biztosítanak munkát nyáron két turnusban Perkátán. Intézményeknél és egyesületeknél is segédkeznek a fiatalok.

Horváth Dóra

Perkáta is részt vesz a Nemzetgazdasági Minisztérium által mentorált Nyári diákmunka programban. A kezdeményezés 2,3 milliárd forint támogatással valósul meg az országban, s 16-25 év közötti diákoknak biztosít munkalehetőséget területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél.

Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere

Perkáta Nagyközség Önkormányzata húsz diákot alkalmaz két csoportra bontva 2017. július 1-jétől augusztus 31-ig. A diákok közép- vagy felsőoktatásból érkezett helyi fiatalok, akik számára különböző típusú feladatokkal készült az önkormányzat.

- Ebben az évben csak irodai munkát vagy könnyű fizikai munkát végeznek a diákok, de azt több intézményben: a Perkátai Szociális Központban, a Perkátai ÁMK-ban, a Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központban, a faluüzemeltetésnél vagy a József Attila Nagyközségi Könyvtárban. Figyelembe vettük a tanulmányokat és az adottságokat is, így mindkét hónapban a Perkátai Sportegyesület rendelkezésére áll egy-egy diák. A programok szervezésébe is bevontuk a fiatalokat, akik segédkeztek a szociális intézmény táborában, illetve szervezik a VELED ifjúsági egyesülettel az augusztusi Ifi Fesztet - árulta el lapunknak Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere. A diákokat több szempont alapján választották ki: figyelembe vették az addigi közösségi tevékenységeiket, az ösztöndíj-programokban való részvételüket (a településen több tanulót is az Arany János Tehetséggondozó Program vagy a Bursa Hungarica Ösztöndíjprogram keretein belül támogatnak).

- Szerintem ez azért jó lehetőség, mert azzal, hogy dolgozol, segíted és előrébb viszed a közösséget, az egész falut, legyen ez bármilyen területen való ténykedés. Emellett nem kell utazgatnod, ami szerintem nagyon jó. Szeretek itt dolgozni, és csak ajánlani tudom mindenkinek - tette még hozzá Romanoczki Kármen, az önkormányzat egyik diákmunkása.

Az első csoport tagjai július 31-én végeznek feladataikkal és átadják a "stafétabotot" az augusztusi diákoknak, akik már nagyon készülnek a munkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!