Hírek

2017.01.31. 19:15

Ónos eső, csúszós utak, piros riasztás, rendkívüli balesetveszély

Kedd délután Dunaújvárost és térségét is elérte az országos ónos eső. Piros riasztás, rendkívüli balesetveszély. Szerdán reggel is nagyon csúszós utakra készülhetünk.

Szabó Szabolcs

- Szerda reggelig a Pécs- Budapest sáv körüli megyékben akár 10-15 milliméternyi, néhol 15 milliméter feletti csapadék is lehullhat ónos eső formájában - jelentette kedden kora délután az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A jóslatnak megfelelően kedden délután 16 óra után Dunaújvárost és térségét is elérte az ónos eső, ezzel párhuzamosan folyamatosan érkeztek a közúti balesetekről szóló jelentések is.

Megfontolt lépések - az ónos eső ellen nehéz védekezni
Fotó: Zsedrovits Enikő

- Só, megfelelő szóróanyag van bőven. A négy nagy munkagépünk mellett az öt kisebb járművünk is - mely a járdák és a kisebb útszakaszok tisztítására alkalmas - bevethető. Emellett, az ügyeleti rendszerben mozgósítható több mint negyven ember, akik kézi erővel takarítják a város útjait. Megteszünk mindent, hogy a valóban zord időjárás ellenére járhatóak legyenek a város útjai - felelte megkeresésünkre Iván László, a DVG Zrt. szolgáltatási koordinátora.

Az ónos eső veszélyeire figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) is. Gál Kristóf, az ORFK szóvivője azt hangsúlyozta, hogy senki ne rutinból közlekedjen, akár autós, akár gyalogos, akár kerékpáros. Az autósoknál fontos a nagyobb követési távolság és a sebesség megfelelő megválasztása - tette hozzá.

A rendőrség azt ajánlotta, aki teheti, ne induljon el otthonról a zord időjárási körülmények között. A jegesedés nemcsak a lakosságnak okozhat gondokat, hanem a szolgáltatóknak is - szögezte le. Az esetleges vezetékszakadások, vasúti problémák miatt komoly fennakadások, késések fordulhatnak elő. Este annyi biztosnak tűnik: reggel is jeges útviszonyokra számíthatnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!