Hírek

2016.11.11. 18:55

Önzetlen és példás - Folyamatos bérfejlesztés az egészségügyben

Dunaújváros - Közel kétszáz résztvevővel a városházán rendezte meg tegnap a Szent Pantaleon Kórház az egészségügyi szakdolgozók tudományos értekezletét.

Gallai Péter

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér megyei területi szervezetével közös programra teljesen megtelt a városháza rendezvényterme. Dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója köszöntőjében elmondta: 1981 óta rendezik meg folyamatosan ezt a kongresszust, általában kétévente. Ez főként a kórház szakdolgozóit érinti, de örül annak, hogy sok külsős vendég is érkezett.

- A kongresszus népszerűségét tovább növeli, hogy sikerült akkreditáltatni kreditpont-szerző rendezvényként. Bízom benne, az elhangzó előadások mindannyiunk hasznára válnak, ezek emelik az intézményünkben folyó munka színvonalát, minőségét - tette hozzá dr. Mészáros Lajos főigazgató.

A pénteki egészségügyi konferenciára teljesen megtelt a városháza C-szárnyának rendezvényterem
Fotó: Ady Géza

A következő felszólaló, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő kiemelte, a jelenlévők az egészségügy nehéziparát végzik, az év minden napján és percében. Erre a munkára büszkék lehetünk, amit a nemrégiben kiérdemelt kiváló városi kórház cím is alátámászt. A képviselő szerint ez nem véletlen, s a 2007-14-es uniós ciklusban végrehajtott fejlesztések az alapot adják meg ahhoz, hogy korszerű intézménye legyen az ellátotti térségnek.

A háttér és eszközpark megújítása után az a feladat, hogy azokért, akik nélkül nincs kórház és betegellátás - beleértve a technikai dolgozókat és a szociális hálóban tevékenykedőket is - tegyenek meg minden lépést a béremelés érdekében. Ennek részeként a költségvetés idei lehetőségeit kihasználva, szeptember elsejétől átlagosan 26,5 százalékkal nőttek a bérek, amit a következő években további, összesen 28 százalék követ.

- Ezzel az ágazati elmaradást sikerül felzárkóztatni, s bízom benne, ez a bérfejlesztés ad arra lehetőséget, hogy itthon maradjanak és ne hagyják el a pályát sem. Azt kívánom, legyenek kitartóak, végezzék továbbra is ilyen magas szinten munkájukat a betegek megelégedésére - hangsúlyozta.

Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester úgy fogalmazott: a korábbi változások ellenére is örömmel és őszintén mondhatja, töretlen a kapcsolat a kórház és az önkormányzat között, rendkívül jó az együttműködés.

Majd Teréz anya szavait idézte: Úgy érezzük, amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger. - Akik ma itt vannak és mindazok, akik az egészségügy valamely területén dolgoznak, minden nap és minden cselekedetükkel értéket közvetítenek. Kevés olyan hivatás létezik, ami ennyire humánus és önzetlen, ami ennyi lelki és egyúttal fizikai erőt kívánna meg. Embertársaikkal való törődésük, töretlen elhivatottságuk mellett még szakmai tudásuk képzésére is energiát fordítanak - zárta gondolatait.

Ezt követően a tudományos program Hrubyné Tóth Zsuzsanna előadásával kezdődött, majd két szekcióban folytatódott a konferencia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!