Hírek

2016.09.15. 14:06

Órákat motoron

Budapest - A jogosítvány megszerzésével nem ért véget a SuliMoped program. Nemrégiben egy 8 órás tréningen is részt vehettek a fiatalok.

Balla Tibor

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottság támogatásával Fejér megyében idén is megrendezett „SuliMoped" program nem ért véget a díjmentes segédmotor-kerékpár vezetésére jogosító engedély megszerzésével a 7. és 8. osztályos tanulóknak.

A legélvezetesebb a négy órányi gyakorlat volt a robogón Fotó: Amatőr felvétel

A biztonságos és kulturált közlekedést megcélzó program részeként nemrégiben egy 8 órás tréningen is részt vehettek a diákok. A 9 dunaújvárosi - köztük Pribék István, a hírhozó - részt vett egy elméleti baleset-megelőzési oktatáson, majd szimulátoros feladatokat oldottak meg, de szót ejtettek a felszerelésekről, a motorvásárlásról is. A fiatalok számára a legélvezetesebb természetesen a gyakorlat volt, ugyanis négy órán keresztül különféle gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk a robogón ülve. Összességében elmondható, igazán hasznos tapasztalatokat, tudást szereztek a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!