Hírek

2017.07.11. 17:10

Öreg szépségek - Felvonultak a veterán járművek

PERKÁTA Veterán járművekből álló felvonulás érkezett Perkátára a hét végén. A legidősebb jármű 1927-es gyártású volt.

Horváth Dóra

Július 8-án Perkátát is érintette a VIII. Pázmándi Veterán Autó-, Motoros Találkozó és Túra felvonuló csapata. A túra Kápolnásnyékről indult 9 órakor, ahol L. Simon László országgyűlési képviselő köszöntötte az összegyűlteket. Az útra 45 járművel indultak el a programon részt vevők, s összesen 160 fő vett részt a felvonuláson, akik mind veterán autókkal, motorokkal vállalkoztak az izgalmas túrára. A legtávolabbról érkezett autó Tóth Ferenc 500-as Fiatja volt, amellyel Debrecenből érkeztek a Fejér megyei találkozóra. A legöregebb járműnek járó címet egy 1927-es Victoria motorkerékpár kapta, amely szintén végigment a túrán. Az autók közül két 501-es BMW, más néven "barokk angyal" is jelen volt a felvonuláson, 1954-ben gyártották mind a kettőt.

Szebbnél szebb járműveket csodálhattak a nézelődők a perkátai kastély parkolójában Fotó: Horváth Dóra

Maga a túra érintette Pusztaszabolcsot, Adonyt, majd Perkátára érkezett, ahol a felújított Győry-kastélyt tekinthették meg a résztvevők. A kastélybeli körbevezetés ideje alatt az érdeklődők az épület parkolójában sorba állt, szebbnél szebb járműveket csodálhatták meg. Ezt követően a veterán autósok vendégként részt vettek a Perkátai Régiség Gyűjtő Egyesület motorosnapján is. A túra Seregélyesre indult tovább, s zárásként Gárdonyba érkeztek, ahol egy kellemes délutánt töltöttek el a vízparton a veterán gépek gazdái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!