Hírek

2015.03.22. 15:30

Előbb rekordot döntenek, aztán szétszedik, hogy elajándékozhassák mindet!

Dunaújváros - Tavaly 400 kisgyerek kapott tőlük személyes kistakarót. Idén még többnek igyekeznek adni.

Pekarek János

Ezt is, mint annyi mást, a talán legnagyobb internetes közösségi oldalnak köszönhetjük de ebben legalább van köszönet. Tavaly februárban alakult az oldalon egy csoport, amelynek tagjai szeretnek kötni, horgolni.

Kezdetben tanácsokat adtak egymásnak, majd szó szót követett, s végül ott találták magukat, hogy a csoport minden tagja (egymástól fizikailag olykor elég nagy távolságban) ötvenszer ötven centiméteres, színes kis takaródarabokat köt. Mégpedig azzal a céllal, hogy egyszer majd összejönnek valahol, és összerakják e darabokat egy világnagy takaróvá.

Horváth Miklósné, Czuczor Edit, Váciné Farkas Ildikó, Illésné Ambrus Klára, Csobán Erika
Fotó: Zsedrovits Enikő

Így történt. Az eredmény ismert: tavaly augusztus 30-án, Csákberényben 2484 darabból varrtak össze egy 625 négyzetméteres takarót. Ez Guiness-rekord.

De már nem sokáig! Ahogyan Csobán Erikától, a kezdeményezés egyik alapító tagjától és mozgatójától megtudtuk szombaton, az MMK-ban, a Míves Emberek Vásárán, idén még nagyobb takarót készülnek összeállítani! Még ott, a vásáron is gyűjtötték a fonalat, jártak a kötő- és horgolótűk a kezükben.

A lényeg ugyanis csak látszólag az, hogy azért csinálják, mert szeretik. (Ez a jelszavuk különben.) A rekord után azonban majd gyerektakaró-méretűre szedik szét az alkotást, és intézeti gyerekek között osztják szét. Ugyanúgy, mint tavaly...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!