Hírek

2017.02.27. 18:35

Őrködnek Perkátán

Perkáta - Február 24-én késő délután tartotta évadzáró, évértékelő közgyűlését a Perkátai Polgárőrség. A hagyományokhoz híven az eseményre a tagokon kívül meghívott vendégek is érkeztek, akik mind figyelemmel kísérik vagy segítik az egyesület munkáját.

Horváth Dóra

A közgyűlés levezető elnöke, László Norbert, a polgárőrség alelnöke volt. Elsőként Horváth Istvánt, a Perkátai Polgárőrség elnökét kérte fel, hogy tartsa meg a 2016-os évre vonatkozó beszámolóját. Az elnök röviden értékelte az adott év eseményeit, kiemelte a fontosabb történéseket, mint például az egyesület három tagjának a határnál tett szolgálatát, de szót ejtett a 2017-es év legnagyobb perkátai rendezvényéről is: az egyesületet érte a megtiszteltetés, hogy megszervezheti a Fejér megyei polgárőrnapot. Ezt követően átadta a szót a személyügyi, felügyelőbizottsági, etikai bizottsági és gazdasági beszámolót megtartó kollégáinak.

A 2016-os év díjazottjai. Balról Jákli Pál, Kovács Krisztián, Aszlajov Árpád és Németh Ferenc
Fotó: Horváth Dóra

Az est során nem maradtak el a díjazások sem. A 2016-os munkája alapján jutalomban részesült két polgárőr: Jákli Pál és Németh Ferenc. A Perkátai Polgárőrségben az év polgárőrének az idei évben Aszlajov Árpádot és Kovács Krisztiánt választották.

A jutalmazások után a meghívott vendégek értékelték a Perkátai Polgárőrség 2016-os munkáját. Suszter Tamás, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője gratulált az egyesület sikereihez, és elégedettségét fejezte ki a rendőrség és a polgárőrség közös munkájával kapcsolatban. Ezt erősítette meg Cséza László, Perkáta körzeti megbízottja is. A Fejér Megyei Polgárőr Szövetség képviseletében Szloboda György, a Dunaújvárosi Táborállási Polgárőrség elnöke mondta el, hogy nemcsak helyi, hanem megyei szinten is elismerik a Perkátai Polgárőrség tevékenységét, s hozzátette, hogy igyekeznek segíteni a polgárőr kollégák munkáját. Bogó Anikó, Perkáta alpolgármestere megköszönte a 2016-os rendezvények körüli segítségét az egyesületnek, s hozzá csatlakozott Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere is. A beszédekben a sort a rácalmási Szent György Polgárőr Egyesület vezetőségi tagja, Vizi István zárta. A közgyűlés végén egy közösen elfogyasztott vacsorával vendégelte meg a Perkátai Polgárőrség a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!