Hírek

2015.06.08. 14:51

Örökmozgó-díj: Értékes, mert a fiatalok ítélték oda, az értük végzett munkáért

Dunaújváros - Az önkormányzatának egykori ifjúsági- és sportirodája, a Városi Diákönkormányzat és a Dunaújváros Ifjúságáért Közalapítvány alapította Örökmozgó-díjat négyen vehették át.

Körmendi Erzsébet

Az ünnepség Haász Marianna, a városi diákönkormányzat elnökének köszöntőjével kezdődött, majd a Rudas tanulói, Nyikos Dóra és Alcsics Henrietta dalból és versből álló műsorcsokrát hallhatta a közönség. Szemenyei István, az elismerés alapítója – és tavaly óta tulajdonosa is – mondott néhány kedves gondolatot, majd átadta az Örökmozgó-díjat Kelemen Adriennek, Baksáné Tringer Andreának, Tompai-Popovics Andreának és Vida Zoltánnak.

Haász Marianna a városi diákönkormányzat elnöke, Szemenyei István ötletgazda és tavalyi díjazott köszöntötte a résztvevőket. Fotó: Zsedrovits Enikő

Kelemen Adrienne a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola Villamos Tagiskolájának pedagógusa, 1997 óta dolgozik az iskolában. Fiatalos lendülete, közösségformáló személyisége nagyon rövid idő alatt a diákok kedvencévé tette és a tizenévesek egyre gyakrabban és egyre szerteágazóbb kérdésekkel és kérésekkel keresték őt. Habitusából eredően önkéntelenül is a tagiskolai programok, rendezvények, események mozgatórugójává vált. Tíz éve a DÖK patronáló tanáraként már hivatalosan is a diákmozgalom elkötelezett harcosa. Kelemen Adrienne nevéhez köthető, hogy a már hagyományos Dunaferr hét folyamatos és különleges eseményeket, élményeket kínál a fiataloknak. Kiemelt szerepe van a tagiskolában a diákönkormányzati munkának.

Tizenöt éve hozta létre a Dunaújvárosi Önkormányzat akkori ifjúsági irodája az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodát. A szervezet mit sem változott. Segíti a fiatalokat az ifjúsági programok szervezése, az ifjúsági közösségek létrehozása és utógondozása, a különféle ifjúsági klubok működtetése, segítségnyújtás, ingyenes tanácsadás, hétköznapi kamaszproblémák kezelése, fiatal tehetségek felkarolása és gondozása terén. Az iroda legfontosabb feladata, hogy olyan programokra hívja fel a figyelmét a diákoknak, ahol tartalmasan tölthetik a szabadidejüket.

– Kell egy tér ennek a korosztálynak, ahol kitombolhatja magát felnőtt szakemberek felügyelete alatt –vallja Baksáné Tringer Andrea, az iroda korábbi vezetője. Neki, s néhány évig az iroda feladatait ellátó Tompai-Popovics Andreának, nagyon sokat köszönhet a városi diákönkormányzat, a város fiatalsága, diáksága, amit ezzel a díjjal szeretnének megköszönni.

Vida Zoltán már a Rudas iskola 9. évfolyamában bekapcsolódott a közösségi életbe. Sokoldalúságát azóta is folyamatosan megmutatja. Jeles szintű tanulmányi munkája mellett stúdiós, gólyatábori csoportvezető, a Rudas iskola diákönkormányzatának elnöke, és nem utolsó sorban városi diák-alpolgármester, majd diákpolgármester. A FMD diákkoordinátora, munkáját annyira megbízhatónak értékelték, hogy a megyei művelődési ház tovább foglalkoztatja. Közösségi tevékenysége mellett kisebb kutató munkába is belekezdett. Legutóbb a 7. Országos Földtudományi Diákkonferencián A táborállási és a kulcsi magaspartok csuszamlásos domborzatfejlődése című munkájával első helyezést ért el, amely bemutatót a Dunaújvárosi Főiskola Tudomány hetének konferenciasorozatán is előadott. Vida Zoltán egy igazi örökmozgó, a vizsgaidőszakban is folyamatosan segíti szűkebb és tágabb környezetét a tanévi rendezvények lebonyolításában.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!