Hírek

2014.06.29. 18:45

Örökmozgó-díjazott – a tűzoltóparancsnok

A Dunaújvárosi Tűzoltóság parancsnoka, Orosz Csaba ezer szállal, programmal, ötlettel kötődik a diákokhoz, a fiatalokhoz.

Körmendi Erzsébet

Orosz Csaba tűzoltó alezredes, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsokság parancsnoka. Szerinte megtisztelő, hogy a tanulók és tanárok szavazata alapján idén ő kapta az egyik Örökmozgó-díjat. Számos közösségi program kötődik a nevéhez, óvodásokokkal és iskolásokkal egyaránt elsőre megtalálja a közös hangot. A gyerekek imádják azt a kisvasút terepasztalt, amelyet a parancsnok kezdeményezésére, gyűjtése után építettek.

Orosz Csaba Dunaújvárosban született, majd középiskolai tanulmányait Székesfehérváron végezte. 1995. szeptember elseje óta teljesít szolgálatot a városi tűzoltóság állományában. Tevékenységét beosztott tűzoltóként kezdte, majd végigjárta a ranglétrát, 2005-ben szolgálatparancsnokká nevezték ki, majd 2012. április elsején, az egységes katasztrófavédelmi szervezet megalakulásakor, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka lett.

Kitűnően szervez, koordinál. Részt vett az árvízi és belvízi védekezésekben, valamint a devecseri vörösiszap-katasztrófa elhárításában is jelentős szerepet vállalt. Kiemelkedő tevékenységet folytat az önkéntes munkában, az elesettek megsegítésében. Nevéhez fűződik a dunaújvárosi Ability Kert ötlete is, valamint a megvalósításban is fontos feladatokat végzett.

Tevékenyen közreműködött a diszkóbalesetek megelőzésére rendezett, több szervezetet is megmozgató program szervezésében, lebonyolításában. A katasztrófavédelmen belül kiemelten foglalkozik a közösségi szolgálatra jelentkező diákokkal, kiválóan motiválja őket. A HUNOR Önkéntes Mentőszervezet tagja. Lokálpatriótaként szervezi a várost szebbé, tisztábbá, élhetőbbé alakító megmozdulásokat: tűzrakó helyek kialakítása, patakmeder tisztítása, játékok festése, Muki megmentése, helyreállítása. Jelenleg a tornapálya megújításán fáradozik a segítőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!