Hírek

2016.06.09. 16:30

Örökmozgó díjat kapott Torma Rebeka, Ujházy Krisztina és Klein Imre

Dunaújváros – Immár 15. alkalommal adták át az Örökmozgó díjakat csütörtök délelőtt a városházán. Idén hárman vehették át.

A díjat 2001-ben Szemenyei István ötlete alapján 2001-ben alapította közösen DMJV önkormányzatának akkori Ifjúsági- és Sportirodája, a Városi Diákönkormányzat (DÖK) és a Dunaújváros Ifjúságáért Közalapítvány. A díj fajsúlyát az adja, hogy évről évre a diákok szavazatai alapján ítélik oda azoknak, akik szerintük a legtöbbet tettek a diákokért.

Alcsics Henrietta diákpolgármester és Haász Marianna VDÖK elnök köszöntő szavai után ünnepi műsorral kezdődött az átadási ceremónia. Zakhar Vivien, a Bánki iskola tanulója Paul Éluard Az élet joga és kötelessége című versét adta elő, majd később Marcus Aurelius Elmélkedéseiből idézett. Polyák Dorina, a Rudas iskola tanulója egy népdalcsokorral kedveskedett.

A 2016-os esztendőben a diákok szavazatai alapján Torma Rebeka, a Hild iskola 12/a osztályos tanulója, Ujházy Krisztina zenetanár, karnagy, hegedűművész és zeneszerző, valamint Klein Imre, a város korábbi bűnmegelőzési referense vehette át az Örökmozgó díjakat.

Torma Rebeka négy éven át rendkívül aktív közösségi munkát végzett. Rajzaival a Fejér Megyei Diáknapokon arany minősítést szerzett. Diákújságíróként aktív résztvevője volt a Dunaújvárosi Hírlap SÉTA programjának, tagja volt a diákönkormányzatnak, az iskolai focicsapat oszlopos tagja, minden évben részt vett valamilyen rendezvény szervezésében.

Ujházy Krisztina 2010 óta tanít a Bánki iskolában, ahol mint énektanár, kórust alapított. Emellett fiúdalárdát, néptáncosokat szervez városi és országos rendezvényekre. Neki köszönhetően minden kategóriában indulnak a diákok a Fejér Megyei Diáknapokon. Ellátja a Paksi Városi Vegyeskar vezetését, dalt szerez és hegedül a Jolly Jackers formációban.

Klein Imre pályázati munkája eredményeként jött létre az Újvárosi Drogambulancia, a fiataloknak bűnmegelőzési órákat tartott. Két év alatt 20 nagyszabású sportrendezvényt koordinált a fiataloknak, társadalmi integrációjukat segítő 8 kiadvány létrehozásában is aktívan közreműködött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!