Hírek

2014.06.26. 13:20

Örökmozgókat díjaztak - "Büszke vagyok minden diáktársamra, aki velem dolgozott"

Örökmozgó-díjat vehettek át a közelmúltban azok, akik sokat tetted a város diákéletének színvonalasabbá tételéért.

Körmendi Erzsébet

Az egyik Örökmozgó-díjazott Lázár Barbara, Dunaújváros diákpolgármestere, aki már a gimnáziumba komoly diákönkormányzatos múlttal érkezett, hiszen általános iskolásként is tevékenykedett a diákszervezetben. Középiskolás évei alatt mindvégig az iskolai és a városi diákönkormányzat aktív tagja volt. Két éven keresztül a Széchenyi István Gimnázium DÖK-vezetőjeként dolgozott. Két éven keresztül a Széchenyi DÖK-vezetője volt, s két év óta – jelenleg is – a város diákpolgármestere.

Az iskolai rendezvények fő szervezője volt az elmúlt években: nélküle nincs karácsonyi ünnepség, gólyatábor, iskolabál. A városi rendezvények lebonyolításában szinte kivétel nélkül mindig részt vett: diákparlament, konferecia, FMD, Ki mit tud?

Lázár Barbara sokoldalú személyiség, korábban aktívan sportolt, kézilabdázott, táncolt és tagja volt az iskolai színjátszó csoportnak is. A város sportéletében aktív közreműködő: a dunaújvárosi focitornák állandó háziasszonya.

A díjátadás után a kitüntetettel beszélgettünk fiatalokról, programokról, a rendezvények látogatottságáról, aktivitásról...

– Kell egy ember, aki összefogja a fiatalokat, legyen az diák, vagy pedagógus. Szerintem nagyon sok lelkesedés, tehetség van a dunaújvárosi diákokban, csak az a baj, hogy ezt nem aktivizálják, nem hozzák olyan módon felszínre, ahogyan kellene. Viszon büszke vagyok minden diáktársamra, aki velem együtt dolgozott az elmúlt négy évben, és köszönöm az együttműködésüket, segítségüket – mondta Barbara.

– Sokan mondják, a mai fiatalok nem közösségi emberek, inkább a saját dolgaikkal vannak elfoglalva. Önnek mi a véleménye erről?

– Ezt én is így gondolom. De pontosan ezért van a diákönkormányzat, és ezért vannak a rendezvények, hogy megváltozzon a hozzáállásuk. Aki szeret részt venni szervezésben, vagy vendégként érzi jól magát a programokon, az úgyis elmegy mindenhova, mert érdekli a dolog. De ráerőszakolni nem lehet senkire, még a jót sem.

Az Örökmozgó-díjról azt mondja Barbara: számára nagyon fontos ez az elismerés. Figyelte, kik kapták az elmúlt években a díjat, és mind olyan ember volt, akikre felnézett. Nagyon köszöni, hogy érdemesnek tartották rá őt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!