Hírek

2014.04.13. 16:25

Fiatal tehetséges informatikusok a Bánkiban - a jövő reménységei találkoztak

Dunaújváros - Április 9. és 11. között az informatikai szakmacsoport négy országos döntőjét rendezték meg a Bánki középiskolában.

Szabó Szabolcs

Jancsó Áron, Gregus Máté, Szalai Tamás, Polák Martin az AutoCAD kategória győztesei egy képen a Bánki tornatermében

A versenyről és az eredményekről az intézmény műszaki igazgatója Müller Attila számolt be lapunknak:

- A négy kategória a következő: 1. Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető IT biztonságtechnikus, 2. Webmester, 3. CAD-CAM informatikus, 4. AutoCAD kategória. Az elődöntőn, amelyre az iskolai válogató háziversenyek eredményei alapján kerülhetnek be a tanulók, a négy kategóriában az ország 42 iskolájából 246 nevezett versenyzőből kategóriánként 10 versenyző jutott a döntőbe, vagyis összesen 40 versenyző vesz rész a finálé megmérettetésein. Az informatikai hálózatépítők és Webmester kategória versenyzői 9-én, szerdán délután 15 órakor kezdődő megnyitó ünnepség után kezdték meg a gyakorlati és szóbeli versenyeket. Majd csütörtökön a két CAD-kategória versenyzőinek gyakorlati versenyen kellett összemérni erejüket, amit délután a szóbeli követett, az AutoCAD kategória versenyzőinek kivételével, ők csak a tervező szoftverek gyakorlati alkalmazásában mérték össze tudásukat. A felkészítő tanárok pedig látogatáson vettek részt a Dunaújvárosi Főiskolán. A pénteki napon szakmai előadások várták a versenyzőket és felkészítő tanáraikat majd jött az eredményhirdetés.

Mind a négy kategória első három helyezettje tárgyjutalomban részesült, az NMH SZFI részéről pénzjutalomban (55000 Ft, 45000 Ft, 40000 Ft), valamint a támogatók által felajánlott ajándékokat kaptak. A negyedik és ötödik helyezett versenyzők a Comenius 2000 Közoktatási Minőségfejlesztési Program Teljeskörű minőségirányítási modell alapján szintén tárgyjutalmakat kaptak. A tíz CAD-CAM informatikus és a tíz AutoCAD kategóriás versenyző közül mind a húsz kiérdemelte az Autodesk oklevelet és 19 versenyző a Számítógépes műszaki rajzolói OKJ-s részszakképesítésről szóló oklevelet. Különdíjat kapott a legjobb háromdimenziós alkotást létrehozó versenyző Pusztai Zoltán a CAD-CAM informatikus kategória első helyezettje, aki a CAD-ART Kft. felajánlásából egy LCD monitort vehetett át. A Bánkiból két tanuló jutott AutoCAD kategóriában a döntőbe, ahol Balonyi Norbert negyedik és Kőkuti Imre nyolcadik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!