Hírek

2014.06.24. 17:25

Országos versenyeken remekelő diákok

A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanulói két helyen is képviselték a megyét a Vöröskereszt által rendezett egészségügyi versenyen.

Gallai Péter

Az elsősegélynyújtási ismereteiket Nyíregyházán mutathatták meg a dunaújvárosiak, ahol a csapat tagja volt Farkas Krisztina, Varjas Anna, Simon Xavér, Horváth Mátyás (Bánki Iskola), Kiliti Máté, a csecsemő és kisgyermek gondozói tudásukról pedig Szentesen adhattak számot az országos döntőben, itt Farkas Krisztina, Varjas Anna és Kiliti Máté szerepelt.

Mindkét megmérettetés három napos volt, a versenyeket gyakorlati, elméleti és játékos feladatokból állították össze a szervezők, amelyek teljesítése kora reggeltől késő délutánig igencsak fárasztó volt.

Nyíregyházán Horváth Mátyás, Varjas Anna, Farkas Krisztina, Kiliti Máté és Simon Xavér szerepelt (Fotó: amatőr felvétel)

Ami az eredményeket illeti: a dunaújvárosiak Nyíregyházán és Szentesen is a középmezőnyben végeztek, ami országos viszonylatban bizony nagyon remek eredménynek számít. Arról nem is beszélve, hogy mindkét város olyan élményekkel gazdagította a résztvevőket, amelyek egész életükre meghatározó lehet.

A csapatokat hálásak a helyi és a megyei Vöröskereszt képviselőinek a szervezésért és azért, hogy támogattak őket a versenyeken, csakúgy, mint Őszi Attila, a Lorántffy iskola igazgatója. Emellett a felkészítésben Bozsó Krisztina Zsanett, valamint Kiss Veronika tanárnő szerzett elévülhetetlen érdemeket. Mint a diákok fogalmaztak: a pedagógusok évek óta kitartanak mellettük és szívvel lélekkel adják át nekik tudásukat, többek között azért, hogy minden váratlan helyzetben képesek legyenek helytállni.

A gyerekek versenyekre való utaztatását Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere anyagilag is támogatta, így vált lehetővé a fiatalok szereplése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!