Hírek

2013.01.17. 19:11

Örültek a gyerekek a bútoroknak

A fogyatékkal élő gyerekek birtokba vették az ajándékba kapott, és az iskolába elszállított foteleket és kanapét csütörtök reggel.

Körmendi Erzsébet

Nagylelkű emberek összefogása okozott örömet a Móra iskolában csütörtökön. Gulyás Erika szülői kérésére egy  technikumi fiatalember két fotelt és egy kanapét ajánlott fel a beteg gyerekeknek, a Dunaújvárosi Hírlap segítségével megoldódott a bútorok fuvarja: Agócs Sándor vállalta a  szállítást, Kész László és Boda András a cipekedésben, pakolásban jeleskedett.

Horváth Dóra gyógypedagógus (jobbról) és Szabóné Jakab Judit ápoló játszik a gyerekekkel a Móra iskola fejlesztő csoportjában (Fotó: Lázár Zsolt)

Agócs Sándor (Körte) és barátai szállították a bútorokat szerdán este a Római körúton lévő  Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény fejlesztő csoportjába. Körte említette munka közben, hogy 2010-ben az egyik banknak ajánlotta fel segélyszállítmányuk Devecserbe juttatását. Annyira megrendítették az ott látottak - a szívfájdító képek ma is élénken élnek benne -, hogy családja és ismerősei körében is gyűjtést szervezett és a felajánlott ruhákkal, műszaki cikkekkel, egyebekkel tért vissza néhány héttel később a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településre, hogy személyesen segítsen a lakóknak.

Ezúttal beteg gyerekek mindennapjait könnyítette meg. Gulyás Erika súlyos értelmi fogyatékkal élő gyermekén, Annus Viktoron kívül öt sérült, mozgássérült, értelmi fogyatékos gyermek jár a Móra fejlesztő csoportjába. Szükségük volt egy fekhelyre, mert a betegségük miatt hamar elfáradnak, és ledőlnek ebéd után is, erősítette meg az anyukától hallottakat Alpekné Major Valéria, az iskola igazgatója.

Pelenkázó asztaluk van a csoportban, és epilepsziás roham esetén a gyerekeket továbbra is a szőnyegre kell fektetniük, nem az új kanapéra, mert az a szabály - jobb lenne egy nagyobb, a mostani filcnél vastagabb szőnyeg, de nem telik rá az iskolának. Szívesen fogadnának felajánlásokat.

Horváth Dóra gyógypedagógus segít lefeküdni Viviennek, még egy párnát is tesz a feje alá, hogy a kislány kényelmesen pihenhessen (Fotó: Lázár Zsolt)

Bocsánat a kitérőért, amelynek nem titkolt célja: talán ez az óhaj is eljut egy önzetlen, segítőkész ember szívéig. Mert az ágyra sem telt, viszont szívesen fogadták a használt kanapét és a foteleket. Vivien elnyújtózott  a kényelmes fekhelyen, mintha otthon lenne, mutatta Horváth Dóra gyógypedagógus. A gyerekek olyan  örömmel vették birtokba a fekhelyet, amilyen szeretettel a közreműködők tették a dolgukat, hogy az adomány célba jusson...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!