Hírek

2013.11.27. 16:10

Őshonos fafajtákat ültettek a városban

Dunaújváros - Erős, fiatal, szép fákat ültettek az idén kivágottak helyére a város számos pontján az erdészet emberei.

Munkácsi Imre

Iszák Máté helyi képviselő (jobbra) is elültetett egy fiatal fát  (Fotó: Ady Géza)

Fákat ültettek kedden a mozi melletti parkban is a DVG Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási ágazatának munkatársai, amint azt mellékelt fényképfelvételünkön is láthatják olvasóink.

Horváth Tibor, az ágazat vezetője lapunknak elmondta: a városi önkormányzat megrendelésére, az elszáradt, kivágott öreg fák helyére ültettek újakat, szinte a v áros minden negyedében.

Mégpedig összesen száznegyvenegy túlkoros (azaz nem csak karvastagságú, hanem annál idősebb, erős) fákat és örökzöldeket.

Mégpedig Magyarországon őshonos, régi fajta fákat! Közöttük kőrist, juhart, oszlopos juhart, hárst, ostorfát, berkenyét. Olyanokat, amelyeket mind a helyi talajt,. mind a környék időjárását jól tűrik, régóta alkalmazkodtak ahhoz.

A mozi mellett jelesül oszlopos juharokat ültettek el az erdészet munkatársai, szerdán reggel, amikor képünk is készült. A többi fából pedig jutott a Béke városrészbe, a Dózsa II-be, a Rómaira is.

A leglátványosabb változáson a mozi melletti park megy át: kulturált városi közparkot alakítanak ki belőle. Ez első alkalommal majd jövő tavasszal lesz igazán látható: lombhajtáskor.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!