Hírek

2015.12.02. 18:25

21 facsemetét ültettek el a diákok a Kádár-völgyben

Dunaújváros - Szerda reggel a Pannon Oktatási Központ és a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium diákjai részvételével 21 facsemetét ültettek el a fásítási program részeként a Kádár-völgyben.

Gallai Péter

Az utóbbi időszakban egyre szebbé és otthonosabbá válik az arborétumtól a Lorántffy iskola sportpályájáig húzódó, erdei iskolaként is működő liget, amely szerdán újabb, őshonos facsemetékkel gazdagodott. A tatár, valamint a korai juhar típusú növényeket az önkormányzat biztosította, amelyeket Mészáros Lászlónak, a DVG Zrt. erdészeti és parkfenntartási ágazat művezetőjének irányításával és DVG munkatársainak segítségével a munkához csatlakozó Pannon Oktatási Központ, valamint a Hild iskola diákjainak segítségével ültették el.

- Ez már a harmadik ütem, az első kettőnél az iparkamara segített, most ezt a fiatalok vállalták, amit nagyon fontosnak tartok. S azt is, hogy csak őshonos fákat helyezünk és helyeztünk ki a szakemberek iránymutatása alapján - mondta a helyszínen Sztankovics László, a körzet önkormányzati képviselője, aki hozzátette, szeretnék tovább fejleszteni a területet, újabb pihenőpadok és tűzgyújtóhelyek kiépítésével,de a fásítás is folytatódik.

A Pannon Oktatási Központ diákjai is segítettek a munkában, képünkön Sebestyén Zénó (jobbra), Berkó Roland, valamint Braun Patrik

- Nagyon örülök neki, hogy egyre többen, fiatalok és családok töltik itt a szabadidejüket nyáron, lejárnak főzni és birtokba vették az idén elkészült fedett pihenőhelyet is. A diákokat azért vontuk be ebbe a munkába, hogy ők is magukénak érezzék környezetüket - tette hozzá.

Mészáros László kérdésükre elmondta, például tatár juharból elég kevés van a városban, jórészük kipusztult, pedig nagyon régi, őshonos fajta, ezért is részesítik előnyben. - Kocsányos tölgy, magyar kőris, nyugati ostorfa is gazdagítja a területet, ami erdei iskolaként is működik, így be lehet mutatni ezeket a fajtákat.

- Már nem először veszünk részt faültetésben, de részt csatlakozunk a szemétszedési akciókhoz is, hiszen aki iskolánkat ismeri azt tudja, kiemelten fontosnak tartjuk a környezetünk ápolását, mind az intézményen belül, mind azon kívül. Például diákjaink tartják rendben és gondozzák a szomszédunkban lévő körforgalmi csomópontot is. Minden ilyen esemény, ami a környezettudatos életmódra neveli a fiatalokat, az csak a hasznukra válhat - fogalmazott Baráth Gyula, a POK nevelési igazgató-helyettese.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!