Hírek

2013.08.07. 15:13

7 utcát érintett az üzemzavar Mezőfalván

Mezőfalva – Csatornamunkálatok okoztak gázszünetet Mezőfalván, augusztus 6-án, kedden az esti órákban.

Horváth László

Nagy erőkkel dolgoznak a kivitelező szakemberei a csatornaberuházáson. A munkálatok miatt gázkimaradás volt Mezőfalván

Vacsoraidőben és csak nagyon rövid ideig okozott fennakadást a kedd esti egyórás gázszünet Mezőfalva érintett területén. Az E.ON szakemberei rekordidő alatt állították helyre a gázszolgáltatást a községben. A szennyvízhálózat-építés második ütemű beruházásának földmunkálatai során a Szent István utcában megsérült a gázvezeték, és emiatt 19 órától 20 óráig gázkimaradás volt a falu észak-nyugati felében. A hét utcát érintő üzemzavaron hamar úrrá lettek a szerelők – egyetlen óra leforgása alatt orvosolták a műszaki problémát és helyreállították a szolgáltatást. A településrészen élők közül sokan ragadtak telefont kedd este a szóban forgó időszakban, hogy bejelentést tegyenek az esti gázkimaradás miatt.

A viszonylag rövid üzemszünet nem kis meglepetést okozott a mezőfalvi családoknál, mivel ilyenkor a legnagyobb a gázfogyasztás. A vacsorafőzés, melegítés, vagy éppen az esti fürdőzés maradt el, vagy kellett későbbre halasztani a tűzforrás nélkül maradt berendezések miatt. Nem csoda, hogy izzottak a telefonvonalak a faluban, és rokonoktól, ismerősöktől érdeklődött mindenki az okok felől. A szolgáltatási szünet a riadalmon és a tanácstalanságon kívül különösebb fennakadással nem járt. Csak négy lakónál akadtak az újraindítás után is gondok, ám az E.ON-osok gyors beavatkozása reményt adott az érintetteknek, hogy a szakembereknek sikerül mindenütt hamar úrrá lenni a nehézségeken.

Címkék#Mezőfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!