Hírek

2014.08.31. 14:45

Sikerült a 200 órás újraélesztési rekord

Dunaújváros - Többféle, de természetesen nem anyagi haszna van annak a rekordnak, amely már városunkhoz tartozik!

Pekarek János

Sikerült!

Nem csak az újraélesztés magyar rekordja a miénk, dunaújvárosiaké immár, de a szervezők és résztvevők teljesítették, amit vállaltak: kétszáz órán át, a korábbi, szegedi illetőségű csúcsnál 32 órával, egy nappal és egy nyolcórás műszakkal többet teljesítettek.

A csúcsdöntő kísérlet augusztus 22-én reggel nyolc órakor kezdődött a Dózsa Mozi Centrum előtti téren (az intézmény aktív támogatásával: a mozi szolgált támaszpontul, bázisul, alvó- és étkezőhelyül is sokak számára.)

Augusztus 30-án, szombaton délután négy órakor teljes sikerrel fejeződött be a próbálkozás. Azoknak, akik a csoportos váltó maratoni újraélesztés rekordját meg akarják dönteni ezután, kétszáz óránál többet kell ezt csinálniuk, mégpedig végig szigorúan ellenőrzött körülmények között. Úgy, ahogyan földijeink tették.

Egésznapos show-val zárult az újraélesztési csúcsdöntő kísérlet a Dózsa téren szombaton. Már reggeltől tűzoltóautók kiállítása, füstsátor, arcfestés, célbalövés, régi tűzoltójátékok, nyereményjátékok, újraélesztési oktatások és bemutatók várták az érdeklődőket, de igazán délután fél egytől pörögtek föl az események. Te vagy a Hős! bemutatóval kezdődött, majd mesejátékkkal, táncos produkciókkal, énekszámokkal folytatódott a közös vidámság – miközben az újraélesztők utolsó váltásai lankadatlanul pumpálták az oktatóbabák mellkasát és fújták beléjük a levegőt, az ellenőrök tekintetével kísérve. A több száz résztvevő közül az utolsó váltásban négyen végezték az életmentő gyakorlatot, a színpadon. Ők négyen: dr. Máté Ágnes, Orosz Csaba, Gulyás Emese és Nagy Attila a szervezésben is oroszlánrészt vállaltak. Az utolsó percben már az egész tér visszhangzott a visszaszámlálástól – és 16 óra után Sebestyén István, a Magyar Rekord Szövetség elnöke hivatalosan is bejelentette, hogy a rekord a dunaújvárosi önkénteseké! Az örömünnep estig folytatódott a téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!