Hírek

2013.09.24. 18:52

Őszi mulatság az iskolákban

Nem csak a szőlőhegyeken zajlik a szüret mostanság, a helyi iskolák sem maradnak ki a sorból.

Gallai Péter

Míg egyesek húzzák a prést, darálják a szőlőt, majd kóstolják a kezet és szájat összeragasztó mustot, addig a többiek a szürethez, az őszhöz kapcsolódó sorversenyeken vesznek részt. Így zajlott kedden az Arany iskolában megrendezett mulatság, ahol az összes alsós kisdiák egy remek délutánt tölthetett el. Ám nem csak itt volt ilyen esemény, a Dózsa iskolában is szüreteltek.

A Dózsa iskolában már az év elején elkezdődött a készülődés az idei szüreti mulatságra, hiszen nem csak táncház, szőlőpréselés, játszóház, hanem plakátok készítése és vásár is színesítette a délutánt. A gyerekek szüreti és őszi képekkel díszítették fel az iskola auláját, hogy mindenki ráhangolódhasson a programra. A vásárban szebbnél szebb tárgyakat lehetett vásárolni, amelyeket a szülők és a pedagógusok a gyerekekkel közösen készítettek. A bevétel az osztálykasszát gyarapította. A hozott szőlőt segítséggel ledarálták, lepréselték. Többen most ittak életükben először mustot.



– A játszóházban készíthettek papírsárkányt, szőlőfürtös szívószálat, és őszi képet mozaikolással – tájékoztatott Huszti Józsefné az iskola alsós munkaközösségének vezetője, aki külön kiemelte a szülők támogatását és segítségét. Az Arany iskola mulatságát szervező Rehányné Fejes Éva elmondta: nyolcvan, vegyes korösszetételű diákjuk szerepelt a sorversenyeken, ahol mind olyan feladat várt a gyerekekre, ami kapcsolódik az őszhöz, vagy a szürethez. Például kukoricaváltó, dióterelgetés floorball ütővel, vagy alma egyensúlyozása a fejen szerepelt a kihívások listáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!