Hírek

2014.11.10. 16:05

Milyen a gyerekek képzeletében élő igazi Mikulás? Rajzolják le egy napját!

Nagykarácsony – A legügyesebben rajzolók osztálykirándulást nyerhetnek Nagykarácsonyba, a Mikulás mesebeli otthonába.

Körmendi Erzsébet

A 19. Országos Mikulás Fesztivál szervezői pályázatot hirdettek az ügyesebb rajzoló, videofilmkészítő gyerekek számára. A legügyesebbek jutalma kirándulás: a nyertes osztályt vendégül látják a Mikulás mesebeli otthonába, bekukkanthatnak a dolgozószobájába, belenézhetnek a messzelátó távcsövébe, és titkos naplójába, és mesebeli élményekkel, ajándékcsomaggal térhetnek haza. Ezért nem kell mást tenni, mint szépeket rajzolni arról, hogyan képzeli el a diák a Mikulás egy napját, szerinte kik a nagyszakállú barátai, arra is kíváncsiak a pályázat kiírói, hogy a gyerekek milyen a képzeletükben élő igazi Mikulást. A rajzokat, videókat december 1-ig kell elküldeni Mikulásfalvára.

A Mikulás dolgozószobájában ámulnak-bámulnak a gyerekek

Mikulásfalván hagyományt szeretnének teremteni a gyerekek rajz és videópályázatával, és megismerni a diákok lelkében, képzeletében rejlő mesebeli titkokat, azokkal kapcsolatos gondolatokat, érzelmeket. A fődíjon kívül számtalan értékes és tartalmas belépőt ajánlottak fel Mikulásfalva partnerei a pályázó gyerekek részére.

A 19. Országos Mikulás Fesztivál november 21-én kezdődik Nagykarácsonyban. A december 21-ig tartó rendezvénysorozat számos érdekességgel vár mindenkit. A legnagyobb öröm azonban mindenki számára a Mikulással való személyes találkozás.

A mesebirodalom varázslatos hely, a Mikulás legendás és csodálatos világába repít. A látogatók bebocsátást nyerhetnek a Mikulásház dolgozószobájába, az udvaron találkozhatnak a szánhúzó szarvasokkal és az ajándékládikákban más gyerekek által elrejtett játékokra bukkanhatnak, a jóság kútja pedig azokat várja, akiknek vannak eltitkolt csínytevéseik. A Játszóházban kézműves foglalkozások és népi játékok segítenek az ünnepi hangulatra való készülődésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!