Hírek

2016.04.17. 19:35

50 év után újra együtt volt az osztály

Perkáta - Három osztály ötvenéves jubileumi találkozójának adott otthon szombaton a perkátai Győry-kastély. Meghatott pillanatok és sok nevetés között zajlott le a rendezvény.

Horváth Dóra

A három, 1966-ban ballagott osztály még a perkátai kastély épületében végezte az általános iskolát. Az ország minden részéről érkeztek a valamikori diákok. Örömmel fedezték fel a felújított épületben a régi osztálytermeiket, sok szép emléket felidéztek. Az osztályfőnöki órát a díszteremben tartották meg.

Az osztálytalálkozón résztvevők közül néhányan, az egykori b" osztály tagjai. Elől Bokor Gyula és Mokry Endréné

Miután közösen meghallgatták a Himnuszt, Acsádi Zoé, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulója mondott verset az összegyűlteknek. Ezt követően Bokor Gyula, egykori igazgató köszöntötte a megjelenteket. Beszédében felidézte az épületben lévő iskolát, azt, hogy milyen is volt igazgatónak lenni Perkátán. Őt a régi b osztály osztályfőnöke, Mokry Endréné követte. Köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy ötven év után ismét láthatja az évfolyamot.

- Szerettelek benneteket gyermekként, hát akkor most, idős korotokban mért ne tenném? - mondta.

Az osztálytalálkozó folytatásában mindenki néhány szóban mesélt arról, hogy mi is történt vele az elmúlt öt évtizedben, majd közösen elénekelték Verdi Nabucco című operájából a Rabszolgák kórusának zenéjét.

A délelőttöt a Győry-kastély bemutatása zárta, amely során megtekinthették teljes egészében az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!