Hírek

2016.09.30. 15:01

Kimagasló választói részvétellel zajlott a szavazás

Dunaújváros - Kimagasló választói részvétel mellett húzta be az idei széchenyis diáknapok képzeletbeli győzelmi trófeáját a Neverland névre hallgató pártformáció. Hangos siker.

Szabó Szabolcs

Több hónapnyi felkészülés és egy kőkemény kampány ért finisébe pénteken 12 óra előtt néhány perccel a Széchenyi István Gimnázium tornatermében, ahol a három végzős osztályból verbuválódott pártok mellett több száz széchenyis szavazópolgár is várta, mely formáció produkciója mellett tette le voksát az intézmény tanulóinak, pedagógusainak többsége.

Még mielőtt a pontos szavazati arányokat rögzítenénk, érdemes kiemelni, hogy az idei őszre rendelt Széchenyi-hetet záró pénteken az ifjúsági nap próbáin versenghettek a lelkes diákok.

A remek hangulatú erőpróbákon a legtöbb pontot a 12/b. osztály gyűjtötte, így a BÁR-párt már egy aranyérmet begyűjtött a voksolás eredményének kihírdetése előtt. A kampány napjaiban senki nem vállalkozott jóslásra, így mindegyik erő reménykedhetett a sikerben. A szavazati arányok azonban részben mást mutattak. Értékelésében a gimnázium diákönkormányzatát segítő tanerő, Balogh Dávid elmondta, a pártok mindegyike remekül teljesített - beleadtak apait, anyait és mindent megtettek a szavazópolgárok kényeztetéséért, szórakoztatásáért.

Ennek megfelelően a voksolók is aktivizálták magukat, közel százszázalékos részvétel mellett a szavazatok közel 20 százalékát gyűjtötte az Ambulancia kollektívája, őket követte a BÁR, a párt a voksok majd 30 százalékának örülhetett, míg a maradék 50 százalékot a Neverland pártalakulata zsebelte be.

A nagy bejelentés után a győztes csapat - kiegészülve a leglelkesebb szavazókkal - fergeteges ünneplésbe kezdett, amely vélhetően informális keretek között délután is folytatódott. Folytatása következik jövőre, új pártokkal, új kampánnyal.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!