Hírek

2015.01.02. 15:45

Tilos a jégre lépni a szabadstrandon!

Dunaújváros - Szép idő volt péntek délután, sokan mentek a jégre a szabadstrand öblében. Ne tegyék!

Pekarek János

A tél évvégi, szó szerint jeges fuvallata miatt gyorsan befagyott a szabadstrand öble és a kikötői öböl is a város alatt. Utóbbi jegét a folyamatos munka érdekében rendszeresen feltörik, ott tehát szóba sem jöhet a csúszkálás, korcsolyázás és egyéb téli sportok.

Nem úgy a szabadstrand öblében! Fényképünk tanúsága szerint sokan mentek le az év első napjaiban a jégre.

Ami nem biztos, hogy szerencsés ötlet volt... A strand jege péntek délután már recsegett, hajladozott a felmelegedéstől.

Sokan sétáltak, még többen csúszkáltak, korcsolyáztak, fakutyáztak a szabadstrandon. A rendőrség szerint nem biztonságos a jég: ezért előbb figyelmeztetnek, majd bírságolnak is. Például a fatönkön ülő kislányt, Tóth Izabellát ajánljuk: ő óvatos!
(Fotó: Ady Géza)

Varsányi Gyula alezredes, a dunaújvárosi vízirendészeti rendőrőrs vezetője szerint nem szabadna a jégre menni: az nem biztonságos!

A jégréteg vastagsága még nem éri el mindenütt a minimálisan szükséges tíz centimétert, több helyen mozog is a jég. Ráadásul a strandon kifejezetten mély a víz!

A rendőrőrs vezetője hangsúlyozta: munkatársai előbb figyelmezteti a jégen tartózkodókat - majd büntet!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!