Hírek

2016.10.03. 16:50

A Zene Világnapját ünnepelték a kicsik

Dunaújváros – A Zene Világnapját ünnepelték a Dunaújvárosi Óvoda Római Városrészi Tagóvodájában tegnap. Mint azt Tápainé Soós Erzsébet tagintézmény-vezető, az esemény szervezője elmondta, minden évben rendeznek játékos, zenés délelőttöt a Zene Világnapja tiszteletére a Római Városrészi Tagóvodában.

Balla Tibor

Az ok egyszerű, az óvodában kiemelt feladat a zenei nevelés. Ilyenkor két nap szükséges, hogy a város óvodáinak nagycsoportos gyerekeit fogadni tudják. Ilyenkor olyan játékokat játszanak, amelyek az egyebek mellett a zenei képességeket is fejlesztik.

Idén is együtt énekeltek, táncoltak, zenéltek. Az idei tematika a magyar népi hangszerek, a természetes anyagokból készült hangkeltő eszközök volt. Ilyenek a citera, köcsögduda, kereplő, doromb, diócsörgő, vagy a körtemuzsika. Ezekből kiállítással készültek, így várták nagycsoportos vendégeiket az óvodások a Rómain.

Nemcsak kiállításon láthatták, de kézbe vehették, és ki is próbálhatták a hangszereket a Klempáné Gyuris Ildikó szervezésében megvalósult rendezvényen. A vendégek ajándékkal távozhattak a gyümölcs és üdítő elfogyasztása után, egy a játékokban szereplő hangszerek képeiből készült memóriajátékkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!