Hírek

2016.05.26. 13:00

Óvodai nap a Rómain

Dunaújváros - Római Városrész Óvodai Napot tartottak csütörtök délelőtt a Pajtás utcai 17-es óvodában.

Balla Tibor

Az óvodás fiúk rendkívül komolyan vették a számukra kiírt fociversenyt, kőkeményen küzdöttek a műfüves minipályán

Ez a programokkal teli délelőtt egyben gyermeknap is volt az ovisok számára. A Pajtás utcai óvoda feldíszített udvarán egész délelőtt szóltak a gyermekdalok a hangszórókból, ügyességi versenyek sorát tartották a gyerekek és szüleik számára.

A legfontosabb azonban ezen a délelőttön a városrészi focibajnokság volt, amelyre vendégeket, pontosabban ellenfeleket is hívtak a Római városrészi óvodások. Végül hat csapatot állítottak ki, akik a tavaly átadott zárt focipályán megmérkőztek egymással. A körmérkőzéseket hivatásos játékvezető irányítása mellett vívták meg.

Minden csapat hazavihetett egy kupát, de a fődíj - mivel hagyományt szeretnének teremteni - első alkalommal egy vándorkupa volt, így azt értelemszerűen jövőre vissza kell hozni, és újra megmérkőzni érte.

Komoly futball eseményről lévén szó, a megnyitón részt vett Hingyi László, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke, Kalácska András, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnöke, Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára és Tóth Imre, a DLSZ elnökségi tagja, és az Ovi-Foci Alapítvány képviselője is.

Gyenes Józsefné óvodavezető elmondta, hogy 2015 októberében, amikor a focipályát avatták, elhatározták, hogy hagyományt indítanak útjára, és a városrészen belül, gyermeknap környékén egy ügyességi vetélkedővel egybekötött focibajnokságot szerveznek. A szülőknek újdonság volt, most vettek részt először ilyen eseményen a gyermekeikkel együtt. Mindennek ellenére úgy tűnt, ugyanúgy élvezték, együtt drukkolták végig csemetéikkel. Az óvodavezető úgy látja, több ilyen napra lenne szükség. Hat focicsapat körmérkőzésekben mérte össze a tudását, erejét és elszántságát. A körversenyek győztesei is kaptak kupákat a végén, amiért jól megdolgoztak. Talicskáztak, bólyákat kerülgettek, sorversenyeken vettek részt.

Rajzversenyt is hirdettek az óvodák csoportjai között. A beérkezett pályamunkákat is kiállították. A győztesek itt is díjat kaptak, összesen hatot. A rendezvényt sokan segítették. Az óvodavezető megköszönte a DLSZ óriási segítségét, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnökének és tagjainak, hogy az ügy mellé álltak. A segítségnek köszönhetően hegyekben állt az üdítő, a túrórudi, az ivólé, sőt, még pizzával is megvendégelték a gyerekeket. Kaptak homokozójátékokat, labdát, rajzeszközöket is kaptak a lurkók. A két óvodából (a Pajtás utcai és a Duna-parti tagóvoda) tizenegy csoport vett részt az eseményen, és mindannyian kaptak ajándékot. Nagy gyümölcskosarakat is hazavihettek. Láthatóan sokan szívügyüknek érezték a sportnapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!