Hírek

2014.04.21. 12:10

Modern óvoda lesz a Manóvár

Rácalmás - A tavaszi szünetben sem csendesedett el a rácalmási Manóvár óvoda. Az intézményfejlesztéssel megbízott kivitelező szakemberei uralják a terepet.

Körmendi Erzsébet

Az óvoda udvara is megújul az elkövetkező hónapokban. Pálinkás Tiborné mutatja az építményt, amelynek egyik oldala játéktároló, a másik kemence lesz, előtte padokkal és asztalokkal

Nagy erőkkel dolgozik a kivitelező a rácalmási Manóvár Óvodában. Az önkormányzat vezetői tavaly határozták el az intézmény fejlesztését, azóta jelentős változáson ment keresztül az épület. Tél végére elkészült az új szárny, amely a térség legmodernebb bölcsődéje lesz majd az ősszel, amikor megnyitja kapuit a legkisebb gyermekek előtt. A kétcsoportos bölcsődéhez külön kert tartozik, amelyre a játszópark a legtalálóbb kifejezés.

Az új intézményt egyelőre az óvodások birtokolják. Oda költöztették át a régi, kúria épületből a középső szárnyból a gyerekeket mindaddig, amíg ott dolgoznak a szakemberek. A többlépcsős fejlesztést ugyanis azon a részen folytatják most. A kiszolgáló helyiségeket, a dolgozói öltözőt és a tálalókonyhát a bölcsődei szárnyba költöztették át. A felszabaduló részben tágasabb teret, szép vizesblokkot és közlekedőt alakítanak ki a két óvodás csoportnak. Közben az udvar is megújul. Pálinkás Tiborné óvodavezető örömmel mutatja meg, hogy lesz játéktárolójuk, és mögötte kemencét alakítanak ki, ahol süthetnek majd a gyerekekkel együtt, eléje padokat, asztalokat tesznek, amelyek szolgálják a csoportok kényelmét.

Az intézményfejlesztésnek ez a része várhatóan nyár közepére, végére készül el. Utána folytatják a téesz-irodából kialakított épületrésszel. Az önkormányzat több száz millió forintot áldoz saját forrásból a kisváros óvodájára, illetve a leendő bölcsődéjére. Mindkét intézménybe április végén írathatját be gyermeküket a szülők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!