Hírek

2016.06.30. 15:10

Ozorai rászoruló gyermekek csobbantak a szabad strandon

Dunaújváros - A Szalki-szigeten leterülő festői szabad strand dokumentálhatóan nem csak a városi és városkörnyéki lakók számára nyújt felüdülést. A napokban egy vidám fürdőző csoportba botlottunk, akik láthatóan nagyon élvezték a hűsítő habokat. Mint kiderült, a 16 gyermek és két kísérője Ozoráról érkezett ide lazulni.

Balla Tibor

Az ozorai polgármesteri hivatal támogatásával olyan rászoruló gyermekeket hoztak, akiknek egyébként nincs módja sehová eljutni pihenni. Az ozorai polgármester, Nagy Istvánné ötletét idén valósítják meg először, és Horváth Mónika programszervezővel az élen rögtön a dunaújvárosi szabad strand volt az úticél. Az ötlet jól vizsgázott, a gyermekek láthatóan remekül érezték magukat a parton és a vízben egyaránt. Ehhez hozzájárult az önkormányzat mellett a kisebbségi önkormányzat és a Gyermekétkeztetési Alapítvány is.

Hamar kiderült, miért ide vették az irányt elsőként. Horváth Elemérné, az ozorai kisebbségi önkormányzat alelnöke Dunaújvárosban született, de Ozorára ment férjhez. Mint mondja, itt nőtt fel a strandon. Mikor meghallotta, hogy újra megnyitották rögtön arra volt kíváncsi, hogy a gyerekek ugyanúgy élvezik-e, mint ahogyan egykor ő. Megvan a bizonyság, a gyerekek is ugyanúgy élvezik, és ő is újra kedvet kapott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!