Hírek

2016.09.21. 19:20

Palacsintadömping: rekordot akarnak dönteni a dunaföldváriak

Dunaföldvár - A palacsintasütés Guinness-rekorddöntési kísérletének szervezése a finiséhez érkezett Dunaföldváron, hiszen szeptember 23-án, pénteken 10 órakor kezdődik a nagy vállalkozás.

L. Mészáros Irma

Mint korábban megírtuk, a földvári szervezők a májusi főpróba után negyvenezer palacsintát szeretnének sütni huszonnégy óra alatt. Az alapanyagok megvannak, most folyik az összegyűlt 52 gáztűzhely ellenőrzése. Ha valaki még tud felajánlani biztonsági szelepes tűzhelyet, köszönettel fogadják.

A kétkezi feladatokra is hívnak és várnak még jelentkezőket, bár sok civil szervezet, közösség tagjai huszonnégy órára vállalták a sütést. Elsősorban a hajnali 3-tól délelőtt 10 óráig terjedő időszakra várják a jelentkezőket, de némi átszervezéssel szívesen alkalmazkodnak a beosztásban - mondja Horváth Irén szervező. A palacsintát azonban nem csak sütni kell, hanem számolni, tölteni, elszállítani és kínálni is, sőt enni is. Többek között kapnak az idősotthonok lakói, óvodások, iskolások, s minden vendég, aki Dunaföldvárra, illetve a Duna-parti palacsintasütés helyszínére érkezik.

A szervezők a város és a környékbeli települések óvodásait, kisiskolásait plakátkészítésre kérték fel. Mutassák meg, rajzolják le, miért szeretik a palacsintát.

Májusban sikerült a főpróba, a szervezők a sok segítő révén ezúttal is bíznak a sikerben Fotó: a szerző

Már jelentkeztek sokan magánszemélyek és csoportok is. Többek között az Annamatia kórus, a Löfan Mazsorett tagjai, valamint íjászok és munkahelyi közösségek, de ismét eljön Dunaújvárosból 24 órára az Esőemberek szüleinek egyesülete is. Munkájukkal segítenek a Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics női vízilabdázói, a Szent Pantaleon Kórház és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, a pálhalmai bv-intézet, a dunaújvárosi tűzoltóság és rendőrség képviselői is. Az elkészült finomságból pedig jut a szolgálatban lévő kollégáknak, illetve a kórház betegeinek, munkatársainak, a vízilabdás gyerekeknek. Lapunk munkatársai szintén forgatják majd szombaton reggel a palacsintasütőt.

A korábbi csúcstartó kevermesi csapat - Gyenes Csaba plébános vezetésével - nagyon sportszerűen felajánlotta segítségét, s a teljes huszonnégy órás sütést is. Húsz-harminc fővel érkeznek a földvári rendezvényre. Egyik tagjuk negyven sütővel süt egyszerre. Még látni is kuriózum lesz! A csoporttal érkező operaénekes éjféli meglepetés-programmal is készül. A palacsintasütés Guinness-rekordját a kevermesiek 2014 májusában állították fel. Ők összesen 36065 darab palacsintát sütöttek.

A szervezők örömmel fogadják még a felajánlásokat, hiszen a befolyt összeggel a Dunaföldvár - Bölcske kerékpárút terveinek elkészítéséhez szeretnének hozzájárulni. A jelentkezők és a felajánlók keressék Horváth Irént az Ircsi papírboltban, hívják a 30/438-9056 számot, írjanak a [email protected] címre!

Szeretettel várnak mindenkit, aki szereti a palacsintát, aki jó hangulatú társaságban részese szeretne lenni ennek a rekorddöntési kísérletnek. Várnak minden sütni, enni és segíteni vágyót pénteken 10 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!