Hírek

2016.09.23. 09:37

Megvan a rekord! - 48135 darab palacsinta készült el 24 óra alatt

Szombat hajnalban sikerült megdönteni a palacsintasütés Guinness-rekordját.

Gallai Péter

A pénteki nap eseményei:

10 óra 16-kor Sebestyén Istvánnak, a Magyar Rekordegyesület elnökének intésére elindult a palacsintasütési rekordkísérlet Dunaföldváron. Megelőzően a pár perces ünnepélyes megnyitón Horváth Zsolt polgármester köszöntötte a részvevőket, akik mosolygó tekintetéből elszánást lát, s ezért biztos a sikerben. A rekorddöntési kísérlet résztvevőit, számos helyi és dunaújvárosi közösség tagjait, valamint a résztvevő korábbi kevermesi  rekordtartókat megáldotta  Gyenes  Csaba plébános, aki azt kérte az Úrtól, hogy a mai napon méltósággal tegyenek tanúságot az egységről.

Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke pénteken 10.16 órakor indította a rekordkísérletet

Elkezdődött a sütés: ki két-három, ki több serpenyővel süt. Mindenki biztos benne, hogy sikerülni fog a rekorddöntés. Az első hitelesített számolás után kezdődhet a palacsintaevés. Az óvodások, iskolások és a idősek otthona lakói kapnak belőle először, ebédre biztosan megkóstolhatják már.

Miért vesznek részt a rekorddöntési kísérletben?

Kovács Zoltánné vállalkozó:

Egy tizenkét fős vállalkozás képviselőjeként munkatársaimmal két tűzhelyen sütünk. Azért jelentkeztünk,hogy Dunaföldvár hírnevét növeljük, s ez egyben remek csapat-összekovácsoló esemény, igazi kikapcsolódás is.

Miskolczi Tamásné tanárnő:

A Magyar László Szakiskola falusi vendéglátó és vendéglátó eladó szakos 10 diákjával jöttünk még három pedagógus kíséretében. Egyrészt azért vállaltuk, hogy segítsük a kísérletet, másrészt egyfajta szakmai tapasztalás is ez a gyerekeknek.

Aupek Tiborné segítő munkatárs:

A dunaújvárosi Útkeresés Szolgálat munkatársaival jöttem. Már a főpróbán is itt voltunk. Nagyon jól éreztük magunkat. Most 25-en huszonnégy órát vállaltunk. Miért? Mert a mi fő hivatásunk a segítés, munkaidőn kívül is. Ezért vagyunk itt.

11.40 óra:

Egy dolog csak megsütni ezt a rengeteg palacsintát, meg is kell számolni, majd megtöltetni, s persze megenni. A folyamat második részében segédkezik Kuti Valéria, a Magyar Vöröskereszt dunaföldvári vezetője is.  – A megsült palacsintákat szétszedjük, hogy hűljenek, a számolásnál ne szakadjanak el.

Gurics Annamária szervező hozzátette, a számláláshoz – ami ebben a pillanatban kezdődik - külön önkéntes csoportok érkeznek, elsőként nyugdíjasok jöttek, ők kétórás váltásban dolgoznak. Munkájukat jegyzőkönyvvezető hitelesíti, illetve ellenőrzi. A feladatokat Sebestyén István ismertette számukra, aki már most azt mondta, nagyon profi a szervezés. Ez pedig igen nagy elismerés.

Sebestyén István megeszi az első palacsintát

Egyébként Gyenes Csaba kevermesi plébános – az ottani csapat ugye saját rekordjuk megdöntésében segédkezik, tehát övék a fair play-díj – is folyamatosan lelkesíti a résztvevőket. – Nem nyugdíjas bálban vagyunk, had szóljon a zene- szólt a hangosító pult felelőseinek.

11.56: Elkezdődött a számolás, az első elkészült lekváros palacsintát Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke fogyasztotta el. – Emberi fogyasztásra alkalmas, kiváló – tette hozzá nevetve. Kiderült, ahhoz, hogy kakaóst is ízlelhessen, még 999 darabot meg kellett volna ennie, mert az első ezret lekvárral töltik meg.

Gyenes Csaba plébános egyszerre 26 db serpenyővel süti a palacsintát

Gyenes Csaba atya amellett, hogy fantasztikus közösségi ember, kiderült: szenzációsan tud palacsintát sütni. Nem egy, hanem egyszerre huszonhat alkalmatossággal! Mindezt személyesen nézhettük tapasztalhattuk, amikor a zeneszóra művészi módon és zseniális gyorsasággal dobálta, forgatta a palacsintákat, s egy nem égett oda. Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnökétől megtudtuk: a plébános tartja a világrekordot is, egyszerre negyvenhét serpenyőt forgatva.

12.21: Megérkezett az első részadat, 2600 palacsintát számoltak meg eddig. Ez időarányosan nagyon  jó!

13:00: Itt az újabb részadat, elérte a megszámolt palacsinták száma a 6000-et. A tempó fantasztikus eddig, ám azért éjszaka lassul majd az iram – tudtuk meg az egyik szervezőtől. Egyébként a hangulat kiváló, az idő kellemes, mindenki jó kedvvel forgatja a sütőket, keveri az alapanyagot, tölt és számol. Hamarosan érkeznek  majd az óvodás és iskolás gyerekek százai, hogy kedvükre lakmározhassanak.

Sebestyén István szerint, ha nem csökken a lelkesedés és az ütem éjszaka sem, akkor az eddigi adatok szerint 50 ezer palacsinta is elkészülhet. Mint ismert: a rekorddöntők terve 40 ezer darab.

13.20 Megérkeztek az első iskolás, óvódás csoportok. A gyerekek nagy örömmel majszolják a finomságot.

Jut több is mindenkinek. Találkoztunk olyanokkal is, akik kerékpárral Paksról tekertek át kóstolni, miután hallottak az eseményről, de bárki, aki erre sétál, kap a finomságból.

13.45 Gurics Annamária, az egyik főszervező ezúttal nem palacsintát, hanem a friss adatokat hozza: 8000 ezer darabnál tartanak!

14.39 - Rám már itt nincs is szükség. Megy minden a maga útján – mondja Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke.

Úgy véli, nagyon profi a dunaföldvári rekorddöntési kísérlet szervezése. Ilyen nagy mennyiséget létrehozni enélkül nem is lehet. A győri, zsombói, majd a kevermesi akció után már kialakult rendszere van a palacsintasütési rekorddöntésnek. Példaértékű az az összefogás, ahogyan a korábbi rekorddöntők is eljöttek Dunaföldvárra. Köztük igazi profik is vannak.

Sebestyén István biztos benne, hogy jócskán túlszárnyalják a célul kitűzött mennyiséget. Ha ez így lesz, a magyarországi adatbázisba kerül.  Az egyesületnek nincs külön kikötése. A szervezők döntik el, hány tűzhelyen, milyen létszámmal, milyen csapatokkal dolgoznak. A vállalás 24 órára szól, ez idő alatt a sütés után külön ellenőrző csoport húszasával számolja a palacsintákat, kétóránként összesítik és jegyzőkönyvben rögzítik a mennyiséget.  Igazi őrült megszállottsággal lehet ezt csinálni! A zárásig majd dr. Fülöp Éva ellenőrzi a folyamatot.

Dunaföldvár polgármestere szerint azért fontos ez az esemény, mert példázza, hogy összefogással mindent el lehet érni. Örül, hogy sokan részesei akarnak lenni a sikernek, s jöttek más településekről is. A cél a fontos, nem az, hogy ki honnan jött. Ez kihívás és szórakozás. A dolgos hétköznapok után leeresztik az emberek a gőzt, együtt vannak, jól érzik magukat.

14.28 - 9500 palacsintát jelentettek az ellenőrök.

Zsebők Jenő dunaföldvári nyugdíjas: - Úgy érzem, hogy ez a közösségi megmozdulás emberformáló, erősíti az összetartást a városon belül. A jó szándékú, tenni akaró emberek mindig magukhoz láncolnak, ezért vagyok itt. Tisztelem a megszállottságukat, ahogy meg tudják mozdítani az embereket. Hiszem azt, hogy ez az esemény jó hatással lesz az emberi kapcsolatokra, találkozáskor a közösen alkotók arcán megjelenő mosoly bizonyítja ez.

Magony Ferenc vállalkozó Zsombóról: - Szeretem a palacsintát, enni is, sütni is. Már a hajdani őrsi órákon a pusztaszeri emlékmű lábánál is sütöttük. Gyenes Csaba atya csoportjába tartozom, az ő hívására jöttem, s örömmel. Már közel hat éve járunk különböző rendezvényekre. 10-12 serpenyővel szoktam, most még csak héttel sütök. Remekül érezzük magunkat Földváron. Az itteni eredmény közös dicsőségünk lesz.

Simon Arnold diák: - A szakközépiskolában, ahol falusi vendéglátó eladó szakon tanulok, hirdették, hogy lehet jelentkezni. Otthon is sütök rendszeresen, 250 darabot szoktam. De most más feladatot kaptam. Ellenőrzöm a serpenyőket, figyelek, hogy mi fogyott el. Úgy érzem, ez is fontos munka. Élvezem, jó a hangulat!

 

14.50 - Kettő órakor két római legionárius is megjelent a helyszínen (Duna-part, kemping területe.), hatalmas sikert és feltűnést keltve. A két katona nem volt más, mint Orosz Csaba dunaújvárosi tűzoltóparancsnok és helyettese, Székely Zoltán. A parancsnok nem véletlenül öltött ilyen ruhát – amit az Intercisa múzeumtól kaptak -, ugyanis a palacsinta római kori eredetű, már akkor is fogyasztották – ezt el is mesélte a  sok-sok gyereknek, akik körbevetté őket. Horváth Irén, az egyik főszervező, tudva a különleges megjelenésről, szintén római kori ruhát öltve fogadta őket.

Megérkeztek a Szent Pantaleon Kórház és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai is, Rácz Annamária és Kővári Éva, illetve Szabóné Gáspár Szilvia és Fónadné Králl Andrea. Rácz Annamária azt mondja, örömmel jöttek, hogy munkájukkal hozzájáruljanak a sikerhez. Egyébként is a jó a kapcsolat a kórház és Dunaföldvár között, ráadásul a település lakói is az ellátási körzethez tartoznak. Az egészségügyi csapat nem csak dolgozik, hanem a kórház kollektíváját is meglepi majd több száz palacsintával, mindenki vihet haza a finomságból.

A rekorddöntés részesei a pálhalmai büntetés-végrehajtás, illetve az Agrocpeciál Kft. munkatársai is, s eljöttek a Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics női vízilabdázói is. Horváth Brigitta, Haneke Slagter, Gurisatti Gréta és Garda Krisztina. Utóbbi kettő a sütőket vette kézbe, míg a többiek a töltésben segítenek. Grétától megtudtuk, tud palacsintát sütni, nagymamájától tanulta. A lányok sem mennek haza üres kézzel, a klub gyermekeit is meglepik majd palacsintával.

S most jött a következő számadat, 10 200 darabnál tart a rekordkísérlet.

A Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics élvonalbeli vízilabdázói is segítenek: Haneke Slagter és Horváth Brigitta.

A Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics válogatott vízilabdázója, Gurisatti Gréta nem csak a labdával, a palacsintasütővel is jól bánik

16.30 - A csodaszép napsütéses időben délután egymás után érkeznek a gyerekek. Egész óvodás csoportok, osztályok jönnek. Nemcsak a dunaföldvári Beszédes József Általános Iskolából, hanem többek között Dunaegyházáról, Bölcskéről is.

Nagyon finom a palacsinta! – mondják a kisiskolások.

A dunaföldvári 2. a osztály is palacsintázik, a képen Györkő Huba, Németh Kitti és Révész Vanessza

A dunaföldvári Kossuth utcai óvoda Napocska csoportja

Zádori Ilona, az egyik résztvevő mondja: - Pécsről érkeztem, 10 óra óta sütöm a palacsintát. Pécsett a hajléktalan ellátásban dolgozom, a nappali melegedő segítő munkatársa vagyok. Itt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régióját képviselem. Dunaföldvárral nagyon jó a kapcsolatunk, szeretem az itteni máltai  önkénteseket. Jártam itt a Mária Út zarándoklaton, meg a főpróbán is, májusban. Akkor csak kóstoltam a palacsintát, de megígértem, hogy szeptemberben jövök. S most itt vagyok, remekül érzem magam. Tudom, hogy megszállottság ez, de ezért vagyok máltás. Ráadásul ez Dunaföldvárnak dicsőséget hoz, s ehhez hozzájárulnom jó érzés. Dunaföldvár a szívem csücske.

15 órakor 14. 200 palacsintát rögzítettek a jegyzőkönyvben.

17.20 - A Dunaújvárosban szolgálatban lévő tűzoltók sem maradtak ki a palacsintaevésből, Orosz Csaba parancsnok és helyettese, Székely Zoltán tetemes adaggal érkezett – a dunaföldvári szervezők mindenkire gondoltak - a laktanyába, ahol a fiúk örömmel fogyasztották az édességet. De a bv-intézet munkatársai is megrakott dobozokkal indultak útnak.

A sütőknél folyamatosan cserélődnek a társaságok, civil szervezetek, baráti közösségek, vállalati, céges csapatok. Öröm látni, hogy sok fiatal is segít, van, aki édesapjával keni a lekvárt, míg az idősebbek bátran forgatják a sütőalkalmatosságokat is. Van, aki két órát vállal, van, aki huszonnégy órán keresztül dolgozik. – Sokan vagyunk, haladunk a kitűzött cél felé. Fantasztikus látni ezt az összefogást, hogy ennyi ember megmozdul egy cél érdekében. Manapság ritka azért az ilyen – mondta lapunknak az egyik résztvevő.

A munka olajozottan megy, mindenki tudja mi a szerepe. A helyi polgárőrség munkatársai biztosítják a zavartalan forgalmat és munkát. Vannak, akik a gázkészülékeket felügyelik, bármi gond van, javítanak, segítenek a szakemberek.  Mások az alapanyagokat készítik elő, műanyag vödrökben hordják a bekevert masszát, vagy éppen kínálják a sorra érkező vendégeket. S jut mindenkinek, míg délután az óvodások, iskolások voltak főszerepben, estefelé egyre több család látogat el a helyszínre.

S tudunk szolgálni újabb adattal is, lassan megvan a kitűzött cél fele, hiszen 17 600 megszámolt darabnál tartunk, de az asztalokon több ezernyi sorakozik még, s közben folyamatosan jön az utánpótlás is.

18.00 - Elképesztő a tempó, megvan a 20 ezer palacsinta, és még a 24 óra felénél sem tartunk. Ez a gyorsaság most fejtörés elé állította a szervezőket, mert ebben az ütemben hajnalra meglesz a 40 ezer darab. S ha akarnák se tudnák folytatni  a tervezett ideig, szombaton délelőtt 10 óráig, mert az alapanyagokat nagyjából ennyi mennyiségre állították össze. Egyébként az is jelent némi problémát, hogy sok a selejt, így próbálják a sütőket arra kérni, inkább a minőség, mint a gyorsaság legyen a fontos.

Az is felmerült, hogy vásárolnak még alapanyagot, de kérdés, a tej-, illetve tojásport pénteken este, éjjel honnan tudnak szerezni – tudtuk meg Dobrovicsné Nagy Ritától, az egyik főszervezőtől.

Magyari Ákos

Közben folyamatosan jön a váltás a tűzhelyekhez, Magyari Ákos négyórás etapot vállalt. – Imádok palacsintát sütni, emellett felemelő érzés részese lenni egy rekordnak. Arról nem is beszélve, hogy ez jó jel: igenis össze tudnak fogni az emberek. Egyébként itt van a kisfiam is, s majd a lányom is érkezik erősíteni a családi jelenlétet.

19.30 - A lendület nem lankad, 23 ezer darabnál jár a számláló.

21.45 - Valószínűleg erre senki nem számított, nem egészen 12 óra alatt 30 ezer palacsinta készült el. Hihetetlen munka és gyorsaság, de úgy azért könnyű, ha ennyi önzetlen segítőre számíthatnak.

Eldőlt az is, mivel 24 órán keresztül kell sütni, ezért kissé csökkentett üzemmódban, de folyamatosan megy éjszaka is a munka, egészen szombaton 10 óráig. Ezt segíti az is, hogy sikerült további alapanyagokat vásárolni, illetve kapni.

22.00 Nagy Gáborné, Dunaföldvár korábbi polgármestere délutántól késő estig vett részt a munkában:

- Először számoltam, később a számadatok rögzítése, a jegyzőkönyv vezetése volt a feladatom. Nagyon szimpatikus a kezdeményezés, s főleg az, hogy nem központi elképzelésként valósul meg. Tetszik, hogy önkéntesen ennyi ember eljött, és jó kedvvel teszi a dolgát mindenki, szívesen segít. Jó látni, hogy sok a fiatal. Finom a palacsinta is. Délután élmény volt látni a sok óvodást, ahogy ették. Én is sokfélét megkóstoltam.

Magyari Virág, a Beszédes József Általános Iskola hetedikes diákja, bizonyára a legfiatalabb segítő. Három serpenyővel dolgozik.

- Este 7 órától vagyok itt, két órát vállaltam, de lehet, hogy 10-ig maradok. Apa májusban is sütött, én is szerettem volna kipróbálni, hogy milyen ez, meg hogy bírom-e. Nagyon élvezem, jó a zene is. Otthon is sütök már 3-4 éve. Korábban csak kevertem, sütni nem mertem, féltem, hogy felgyújtom.

Egy külön sátorban népes társaság, pihengetnek, vacsorának kakaspörköltet főztek. Ők a dunaújvárosi csapat tagjai, a szociális szférában dolgozók, többek között családsegítők, a hajléktalan ellátás szakemberei és a járási hivatal munkatársai.

Budaváriné Mariann 16 órákor kapcsolódott a palacsintasütésbe. A főpróbán is itt volt, tetszett neki, s bár már pedagógusként dolgozik, jött a csapattal. Délelőtt a munkahelyükön voltak többen, este és éjjel meg itt teljesítenek.

Madocsáról Magyarics László, a Magyar László Gimnázium egykori diákja, az Atomix Kft. munkatársa este 9 órakor hoz több üveg lekvárt. Hallotta, hogy fogyóban a töltőanyag.

Oláh Ferenc szemlélő csak. Szabadságon van itthon, ez az utolsó estéje. Bécsben szakács, tizenkét évig egy svájci cég dunai szállodahajóján volt konyhafőnök.

- Tetszik a rendezvény, szívesen bekapcsolódtam volna, de más kötelezettségeim voltak. Érződik, hogy jó a hangulat a sátrakon belül, kár, hogy ilyen szeparáltan sütnek tőlünk, de bizonyára a szabályok ezt követelik.

Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere, öt gyermek édesapja. Fia is mellette forgatja a serpenyőt. Délután érkeztek. Előtte a hivatalban három és félórás munkaértekezletet tartott, tárgyalt még egy telefonszolgáltatóval, aztán irány Dunaföldvár. Négy órától süt.

- Gyenes Csaba csapatának vagyok a tagja, nagyon szívesen jöttünk. Segítünk mindenhol, ahol szükség van. Nem maga a rekord a lényeg, hanem hogy jóllakjanak a gyerekek, hogy élmény legyen mindenkinek. Fontos, hogy ezzel a városra is felhívjuk a figyelmet. Néhányszor jártam már itt, de leginkább átutaztam. Tetszik. Remek a hangulat.

Dósa Zoltán, a százhalombattai FER Tűzoltóság osztályvezetője a kordonon kívülről nézi az eseményeket. Asztalnál ülve társaságban beszélgetnek, a gyerekek játszanak. Már jól belaktak a palacsintából.

- Csak este tudtunk lejönni a gyerekekkel, hogy mi is részesei legyünk ennek a rekordkísérletnek. Napközben, amikor csak lehetőségem volt, követtem a Dunaújvárosi Hírlap online tájékoztatását, s már időre lebontottam, hogy meglesz a rekord. Én magam mindössze egy palacsintát ettem, de kíváncsi voltam az egészre. Tetszik a szervezés, sok munka van benne, hogy minden klappoljon. De mi lesz ennek a sok palacsintának a sorsa éjszaka.

Horváth Irén, az egyik főszervező már nagyon fáradt, de nyugodt.

- Az ötvenezer is meglesz. Elfogyott ugyan a tervezett alapanyag, pedig 1400-1500 kg liszt volt. A gyors tempó miatt egy időben elég sok volt a selejt, több palacsinta elszakadt vagy összeragadt. Csak az ép, egészséges darabokat szabad megszámolni. Szerencsére sikerült még vennünk 350 kg lisztet, 220 liter olajat, kaptunk kölcsön 5 kg tojásport. Folyik tovább a munka holnap 10 óráig. Ha egyetlen serpenyővel sütünk, akkor is addig kell csinálni.

- Evett palacsintát? Megkóstolta? – teszem fel a kérdést.

- Nagyon ritkán szoktam enni, nem vagyok palacsintás – mondja a palacsintasütés ötletgazdája este 10 órakor, azaz a félidőben - harmincezer palacsintán túl.

Szombat 5.30 Megvan a rekord! Sikerült!

Szeptember 24-én 5.30-kor elérték a 40 ezres számot!

7.16 41.760 –nál tartanak a dunaföldvári palacsintasütők.

8.30 Szombat reggel is tart még a munka, továbbra is sülnek a palacsinták. Ugyan az éjszaka egy kissé csökkentett üzemmódban mentek a sütők, egyrészt, hogy az alapanyag kitartson – amiből péntek este érkezett utánpótlás -, másrészt a szombat 10 óráig tartó időt is kitöltsék, ami szintén feltétele a rekordnak.

-  De azt is szem előtt tartottuk, hogy aki szombat hajnalra, reggelre jelentkezett be, az se csalódjon azért, mert nem jut neki feladat és nem tud részese lenni ennek a nemes összefogásnak – mondta Dobrovicsné Nagy Rita, az egyik főszervező.

Agárdy-Kovács Anita és a negyvennégy ezredik palacsinta

Időközben a elkészült a 44 ezredik palacsinta is, amit éppen kolléganőnk, Agárdy-Kovács Anita számolt meg. Ugyanis a Dunaújvárosi Hírlap csapata is beszállt a munkába, Várkonyi Zsolt lapigazgató főszerkesztő vezetésével.

9.00 Már 45 ezer darabnál tartunk, ezt Várkonyi Zsolt, a Dunaújvárosi Hírlap lapigazgató főszerkesztője számolta meg.

Gallai Gergő is boldogan majszolja a finomságot

10.00 Még 16 perc van hátra, az előbb 47 ezer darabnál járt a számlálás. Megérkezett a rekord hitelesítését végző hölgy is, aki elmondta, a gongszó után azokat a palacsintákat, amelyeket megsütöttek és a tálcákra kerültek, még hozzászámolják a mennyiséghez, utána lesz végeredmény.

A sütés legfiatalabb résztvevői: Csepeli Borka és Csepeli Dalma

10.16 Az utolsó harminc másodpercet együtt számolták végig a jelenlévők, majd a nullához érve nagy ujjongás és taps következett. Megcsináltuk, megcsinálták! A fennálló rekordot, de a célt is bőven túlszárnyalták. Most még tart a számolás, hamarosan kiderül a végső szám.

Várkonyi Zsolt a negyvenötezredik palacsintával

10.38 Ugyan a jegyzőkönyveket még átnézik, de elvileg megszületett a végeredmény: 48 135 darab palacsinta készült el 24 óra alatt – mostantól ez az új rekord, amit Dunaföldvár a helyiek, valamint a környező településekről – sok dunaújvárosi is itt volt - érkező segítők segítségével felállított. A fáradság, a sok munka egy pillanat alatt elillant, mindenki boldog és büszke. Lehet is rá, okkal.

Dr. Fülöp Éva Magyar Rekord egyesület jogi képviselője

Azért nem minden tűzhely aludt ki, a bekevert alapanyagból még sülnek további palacsinták, ezeket is majd hazaviszik a segítők, vagy kiosztják.

Horváth Irén a rendezvény egyik főszervezője büszkén mutatja a végeredményt, amelynél végül hússzal kevesebb lett hitelesítve

Váratlan meglepetés. Horváth Irént, az ötletgazdát gyermekei egy hatalmas csokor virággal lepték meg, aki ezt meghatódva vette át, majd a jelenlévők vastapsa közepette könnyezve köszönte meg  ő is mindenkinek a munkáját.

Ülnek balról: Horváth Irén, Kutiné Péter Ilona, Majláthné Konrád Emília. Felső sorban: Dobrovicsné Nagy Rita, Gurics Annamária

11.20 Megtörtént a hitelesítés, dr. Fülöp Éva, a Magyar Rekord Egyesület jogi képviselője bejelentette a végeredményt: 48 115 darab lett bejegyezve.

12.00 Befejeződött a nagy feladat és vállalás, bár pár tűzhelyen újra fellobbant a láng, ugyanis elkezdtek lángost sütni. No nem negyven ezret – bár sokan nevetve javasolták, hogy akkor most álljanak neki ennyinek – hanem csak a jelenlévőknek, hiszen kell még az erő a pakoláshoz, takarításhoz, ami szintén nem lesz kis munka.

Kedves olvasóink ezennel befejezzük online közvetítésünket is, köszönjük a figyelmet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!