Hírek

2012.01.06. 08:29

Pályázatok partfalerősítésre

Egy újabb fontos lépéssel közelebb került a táborállási löszparton a védekezési munkák megkezdése.

Szigeti Sándor

A héten ugyanis beérkeztek a polgármesteri hivatalhoz azok a pályázatok, amelyek alapján megkezdődhet a védművek kivitelezési terveinek elkészítése.

- A beérkezett ajánlatok értékelése folyamatban van. A nyertes ajánlattevőnek a szerződést követően negyvenöt nap áll rendelkezésére, hogy elkészítse a kiviteli tervet - mondta el Németh Tünde.

Mint ismert, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől (NFÜ) tavaly közel 290 millió forintot nyert el a város a partfalstabilizáció első ütemére.

 

Orgovány Zoltán, a táborállási ingatlantulajdonosok képviselője elmondta: az érintetteket leginkább most az foglalkoztatja, hogy a védekezési munkák milyen mértékben érintik majd telkeiket:

- Minderre az elkészült kivitelezési tervekből kapunk választ. Én személy szerint bizakodó vagyok, hogy olyan tervek készülnek, amelyek a lehető legkisebb mértékben érintik, illetve korlátozzák a magántulajdont.

Orgovány Zoltán hozzátette: eddig az időjárással is szerencséjük volt:

- A mezőgazdasági termelők prüszkölnek a nagy szárazság miatt, mi viszont éppen örülünk neki. Ha nincs jelentős csapadék, kevesebb az esély, hogy újra jelentős mozgás következzen be - vélekedett az ingatlantulajdonosok képviselője, aki azt reméli: gyorsan lebonyolíthatóak lesznek a táborállási löszparttal kapcsolatos közbeszerzési eljárások.

Egy dolog biztos: ha elbírálják a nyertes kiviteli tervet, akkor még a kivitelezést végző céget is meg kell majd pályáztatnia a városnak.

Az önkormányzat ezzel együtt úgy látja: az idei év első felében megkezdődhetnek a védekezési munkák a táborállási löszparton.A nyertes pályázónak negyvenöt napja lesz a tervek elkészítésére

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!