Hírek

2013.09.01. 14:49

Partival zárták a vakációt Nagykarácsonyban

A kötetlen és hangulatos programoknak köszönhetően benépesült a nagykarácsonyi focipálya szombaton délután. Elbúcsúztatták az idei nyarat.

Rankasz Brigitta

A nagykarácsonyiak elköszöntek a nyártól az utolsó augusztusi napon, szombaton, mégpedig rengeteg vidám pillanattal, mozgással, baráti főzőcskével. Az önkormányzat volt a rendezvény fő szervezője. Ezúttal szakítottak a korábbi hagyományokkal, félredobták a falunapi programot, és új kezdeményezésként életre hívták a nyárbúcsúztató partot, amely siker volt: kicsik, nagyok együtt játszottak, pihentek a sportpályán szombaton délután egy órától.

Meskálné Melnida és Horváth Eszter nagyon jól érezte magát a kézműves foglalkoztatóban (Fotó: Rankasz Brigitta)

Kirobbanó formában voltak a csapatok, a kispályás fociban a labda sokszor csavaros irányt vett. Mások szolidabb időtöltést választottak, jelesül tollasozást, röplabdát, mini golfot, különböző egyszerű, ám szórakoztató népi játékot. A sorverseny közben hatalmas kacagásokkal próbáltak közlekedni a zsákban. A gyerekek egész délután Horváthné Eszter és Meskálné Melinda körül ügyeskedtek. Nagyon népszerű volt a kézművesség, sok apró ajándékot készítettek. A kicsiknél a nap sztárjai a csillámtetoválás pillangói voltak, augusztusi színben ragyogtatva szárnyaikat.

Magyariné Eta, Horváthné Kati, Feketéné Melinda és Némethné Bora néni gofrit sütött, a gyerekek legnagyobb örömére 

A társaság nem maradt éhesen. A szorgalmas asszonyok kétszáz palacsintát, gofrit sütöttek, egyik bográcsban paprikás krumpli, a másikban Simon Tamás híres nyúlpaprikása főtt. A fiatalok a tárcsás grillt választották, és a büfé hideg söre is fogyott bőven. Zene, tánc, bulizás volt az esti kínálat – hiszen ezzel kell befejezni egy igazi partit. Zenében a régi rock, este igényes nosztalgia diszkó volt a sztár. A kitartóbbak meg is adták a módját az éjszakába nyúló buliban. Mindenki elfelejtette a közelgő hétfőt, munkát, iskolakezdést, gondokat. A felhőtlen pihenés volt a főnök szombaton a pályán!

A fiúk tanácskoznak a pálya szélén (Fotó: Rankasz Brigitta)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!