Hírek

2014.01.08. 17:50

Rendrakás a parkokban, tereken

Dunaújváros – Örvendhetünk a tavaszérzetet keltő időjárásnak, mert hosszúra nyúlik a rendrakás időszaka a parkokban, tereken.

Körmendi Erzsébet

A Partvédelmi Vállalat dolgozói az út szélét rendbe tették, és a bokrok, cserjék alját is megszabadították az avartól szerda délelőtt a Duna-part felső sétányán

- Ezúttal az avartól mentesítjük a cserjék alját, eltakarítjuk a faleveleket a területről az Egy darab gyepért Alapítvány kerítésétől elég nagy területen - mondta a munkákat irányító Selmeczi József.

A körzet önkormányzati képviselője, Gombos István hívta fel a figyelmünket a munkákra, és mint elmondta, nyilvánosan szeretne köszönet mondani a Partvédelmi Vállalat vezetőjének, munkatársainak és beosztottjainak a rengeteg segítségért.

A városnak ez a cége ugyanis nem nézi, hogy meddig terjed a feladatának hatósugara, hanem közreműködik, ahol csak teheti. A Barátság városrészben például nyáron segítenek a fűnyírásban, parkgondozásban, ősszel a lombeltakarításban. A város egész területéről elszállítják a zsákokba összegyűjtött faleveleket. Hihetetlenül sokat dolgoztak a pentelei malom udvarának rendbe tételén, a kis temető gondozásában. A Dunasoron kőrisfasort ültettek, szalonnasütő helyet alakítottak ki a körzetben lakókkal közösen, eltüntették a környékről a kártékony ecetfákat, valamint azonnal intézkedtek, amikor a sétány melletti padokról valakik lelopták az ülőkéket.

- A Partvédelmi Vállalat dolgozóinak érdeme is, hogy a Barátság városrészi sétány kedvelt sétáló és pihenőhely lett. Hálásak vagyunk nekik mindenért - teszi hozzá az előzőekhez Gombos István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!