Hírek

2013.03.24. 20:46

Passió Rácalmáson

Rácalmás - Látványosságnak is beillő remek színházi előadás debütált vasárnap délután a Jankovich Kúriában. A Passiót adták elő amatőr színjátszók.

Szabó Szabolcs

Remek szabadtéri előadásnak lehettek tanúi, akik vasárnap délután ellátogattak a Jankovich Kúriába.

A meghívó szerint, civil kezdeményezésre népes csapat gyűlt össze, hogy a húsvéti ünnepek közeledtével bemutassa a Passiót  zenés színházi darab formájában.

A kúria terét remekül kihasználták a darab rendezői, hiszen az eseménysor minden elemét jól lehetett látni az alkalmi nézőtérről.

A fentebb említett civil kezdeményezés a keresztény hagyományok megőrzése érdekében döntött úgy, hogy amatőr színjátszók szereplésével mutatja be Jézus keresztre feszítésének történetét.

A civileket mindebben támogatta a helyi német nemzetiségi önkormányzat, a rácalmási cserkészek, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület, valamint a Szellemi Ember Baráti Kör Egyesület.

A látványos előadást vastapssal jutalmazta a többszáz fős közönség, akik a hideg ellenére elzarándokoltak a Jankovich Kúriába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!