Hírek

2014.04.13. 17:40

Passió Rácalmáson

Rácalmás - Színpompás jelmezek, mélyen átélt előadás, nagy siker volt a kisvárosi passiójáték Virágvasárnap.

Pekarek János

Szép számban gyülekeztek az érdeklődők a rácalmási Jankovich-kúria udvarán vasárnap délután, hogy megnézzék Jézus Krisztus keresztrefeszítésének, halálának és feltámadásának történetét, az úgynevezett Passiót - ám az az igazság, hogy a színjátszók sem sokkal maradtak el tőlük létszámban...

Ahogyan azt Nagy Viktortól, az előadás egyik szervezőjétől és rendezőjétől megtudtuk: legalább ötvenöten voltak a játékban közreműködők! Az előadás egyik különlegessége az volt, hogy a játszók mindannyian öntevékeny, amatőr színészek, és mindannyian rácalmásiak, mégpedig gyakorlatilag az összes generációból! A legfiatalabb fellépő ugyanis mindössze 7 esztendőt, a legidősebb pedig 74 évet számlált...

Az is a történethez tartozik, hogy e lelkes és kiváló együttes nem először játszik együtt: karácsony alkalmával rendszeresen ők adják elő a Jézus születését megelevenítő Betlehemes játékot is.

Ám, míg a Betlehemmel többször is fellépnek városukban, sőt, a környéket is bejárják vele a Passiót csakis ott, Rácalmáson, és kizárólag Virágvasárnap láthatták az érdeklődők!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!