Hírek

2016.06.06. 14:50

Idén is benépesül a Petőfi Művészeti Liget, a Bartók szabadtéri sorozata

Dunaújváros - A színházi évad végére érve Dunaújvárosban már-már magától értetődik, hogy nem érnek véget a programok, a Bartók nyárra is kínál szórakozást, de már a kőfalakon kívül.

Balla Tibor

A Petőfi Művészeti Liget ezévi kínálata annyiban mindenképpen eltér az előző évek gyakorlatától, hogy idén nem szerepelnek színházi előadások az étlapon. Pontosabban színház közeli élményt azért ígér a plakát, két alkalommal is irodalmi összeállítással állnak közönség elé a nyáron a Bartók Kamaraszínház művészei.

Tom White a The Mad Brassnevű 7 tagú rockabilly-rock n roll zenekarával érkezik a ligetbe igencsak különleges és sodró tempójú fellépésére

Van viszont zenei kínálat bőségesen, és változatosan. A szokásoknak megfelelően ezúttal is szerda, péntek, és vasárnap estére kell beírnunk a naptárba a szabadtéri koncertek időpontját. A helyszínek is a megszokottak, a szabadtéri színpad, a zenepavilon, és a Művész terasz ad majd helyt a szabadtéri muzsikálásnak. Vagyis az egész liget, hiszen, mint minden esztendőben, most is gondoltak a gyerekekre is, igaz csak a sorozat elején és végén. A dunaújvárosi keramikus, Bubutimár Éva interaktív mesejátékot ígér, melynek végén mindenki elkészítheti, kifestheti a mesében szereplő figurákat. Szerencsére nem ő az egyetlen helyi a fellépők között. Kevesen tudják, hogy a népszerű rádiós műsorvezető, Garami Gábor zenél is a Garami Funky Staffban, ráadásként ő is dunaújvárosi. Csakúgy, mint Kelemen Angelika, vagy Koszi Janka, akik szintén érkeznek zenekaraikkal.

Kiemelkedően magas színvonalúnak ígérkezik idén nyáron a jazz műfajának kínálata a ligetben. Ebben persze élen jár a Művész-terasz programja, ahol Balázs József Quintet, Gayer Mátyás Trio, Hofecker Dániellel és Komjáti Áronnal megerősítve, a legendás Trio Midnight szerepel a kulturális étlapon, megkoronázva a Babos Gyula, László Attila, Tátrai Tibor hármas , várhatóan emlékezetes koncertjével, de élőben megszólal a Biebers nevű formáció is ugyanott.

Különlegességek is szerepelnek a műsorfolyamban. Ide sorolhatjuk mindjárt a liget nyitó produkciót is, június 24-én este hatkor a Taiko Japándob Egyesület lép a szabadtéri színpad deszkáira látványos műsorával. A nyári sorozatban szerepel az E.K. Avenue zenekar, az All in Five előadásában egy kirándulás a XX. századba Gershwintől Paul Simonig, Tom White és rockabilly zenekara, a népzenét a Kákics együttes képviseli, a jazzrockot a Fourtissimo együttes. Fellép a magyar Alicia Keys -ként emlegetett Kullai Timi, valamint Youli, vagyis Horányi Juli is, akit a televíziós tehetségkutatóból ismerhetünk.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!