Hírek

2016.04.03. 20:22

Pecsét István: ez egy isteni csoda!

Dunaújváros – Amennyiben minden jól alakul, akkor legkésőbb a hónap utolsó hetében elutazhat Kínába, életmentő gyógykezelésére Pecsét István.

Gallai Péter

Az ehhez szükséges,  több mint tízmillió forintos  összeget Dunaújváros, illetve  a térség eddig nem tapasztalt  összefogása révén sikerült  előteremteni. A gyűjtés  része volt az a jótékonysági  rendezvény is, amelyet a Dunaújvárosi  Labdarúgó Szövetség  szervezett. Ennek bevételét  adták át Istvánnak szombaton.

Szerencsére  a kórházi vizsgálatok  nem találtak újabb áttétet  Pecsét István szervezetében,  így a fiatalember  egyre közelebb kerül ahhoz,  hogy utazhasson Kínába.  Ugyanis az életmentő  gyógykezelésre  szükséges pénz összegyűlt.  Köszönhetően annak a jótékonysági  eseménynek is,  amelyet március 23-án a Dunaújvárosi  Labdarúgó Szövetség  szervezett a sportcsarnokban,  majd este a DunaFitt  Sportcentrumban. A focikupán,  illetve a neves dj-k által  prezentált bulin több mint félmillió  forint gyűlt össze,  azonban Pecsét István kórházi  kezelése miatt személyesen  nem tudott jelen ezen az eseményen.  Ezért a pénzt szombaton  vehette át a fiatalember  ünnepélyes keretek között a  Kiskohász étteremben rendezett  sajtótájékoztatón, amelyen  Petrás Gábor, a DLSZ  főtitkára, Kovács Judit, a  DVG Zrt. igazgatósági tagja,  az esemény fővédnöke, Tóth  Imre, a DLSZ társadalmi felelősségvállalási  bizottságának  elnöke és Pecsét István vett  részt.  Tóth Imre kiemelte: az István  megsegítésére irányuló  küldetés pontosan az, amiről  a társadalmi felelősségvállalásnak  szólnia kell.

Petrás Gábor (b), Kovács Judit, Pecsét István és Tóth Imre a sajtótájékoztatón, amelynek végén ajándékokkal is kedveskedtek Istvánnak Fotó: Zsedrovits Enikő

– Példaértékű ez az összefogás,  nagyon bízom benne,  hogy követőkre talál, mert ez  a fajta szemlélet nálunk még  gyerekcipőben jár – tette hozzá  Tóth Imre, majd átadta Istvánnak  az összegyűlt pénzt.  A fiatalember mindenkinek  hálás szívvel megköszönte,  hogy megszervezték ezt az  eseményt is.

– Sajnos nem tudtam részt  venni a rendezvényen, amire  úgy tekintettem, mint a gyűjtési  akciósorozat záróeseményére.  Nagyon nagyon sok  embernek szerettem volna köszönetet  mondani személyesen  is a támogatásáért. Szerencsére  kiderült, hogy nincsen  újabb áttétem, mert először  arra gyanakodtak az orvosok.  Sajnos a rák ennek ellére  dolgozik a szervezetemben,  ennek is volt köszönhető  az állapotom romlása. Ám  csodával határos módon ennek  a hónapban pontot tehetek  a végére, már csak egy célom  van: kiutazni és legyőzni  a betegséget! Biztos vagyok  benne, gyógyultan fogok hazajönni  egy, másfél hónap  múlva.  Pecsét Istvánt amikor januárban  szembesítették azzal,  hogy fél éven belül mindenképpen  el kell végezni a beavatkozásokat,  nem is mert arra  gondolni, hogy ez ilyen hamar  sikerülhet.

– Az, hogy két és fél hónap  alatt összegyűlt a gyógykezelésemhez  szükséges összeg,  számomra egy isteni csodával  ér fel – tette hozzá. Pecsét István  lapunk kérdésére azt  mondta a jövő héten lesz még  egy PET CT vizsgálata, aminek  eredményét elküldik Kínába,  ez alapján állítják össze  kezelését. Reményei szerint  legkésőbb április utolsó hetében  utazhat, az, hogy kivel  megy, még nem tudni. A beavatkozások  számától függ,  hogy mennyi időt tölt majd el  a kínai kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!