Hírek

2017.03.06. 20:50

Pecsét István javára - Hamarosan közszemlére tesszük a tárgyakat

Dunaújváros - Kis kincsek jöttek lapunkhoz: nemsokára megnézhetik az interneten a megvásárolható tárgyakat, amelyek ellenértékét Pecsét István javára ajánlják fel.

Pekarek János

Ismét elfogultságot jelentek be - habár legújabb riportalanyomat hétfőn reggel láttam először, s nem is tartozunk azonos korosztályba.

Viszont ő boldogult édesanyám korosztályába tartozik - s mindkettejüknek igencsak hányatott, szerencsétlen sors jutott osztályrészül. Úgy tűnik, a harmincas évek elején születetteknek nem kedvezett a szerencse.

Ebből máris kiderül, hogy Horváth Sándorné elmúlt már nyolcvan esztendős - unokája is harmincegy éves. Az unoka életkorának pedig jelentősége van, mivel a szó szoros és átvitt értelmében atletikus termetű Horacsek Norbert pontosan Pecsét Istvánnal, lapunk, valamint a város és a városkörnyék támogatottjával egykorú.

Ez adta az ötletet, hogy a nagymama és unokája (akik már csak így, ketten alkotnak egy családot) Pecsét István javára ajánlják fel annak a sok-sok, pénzértékben apróságnak számító holmi ellenértékét, amitől a nagymama szabadulni akar.

Nehéz elmondani, hogy miért. Egy részüktől azért, mert semmi nem fűzi őt e tárgyakhoz, csak azért vette meg annakidején, amiért eleink annyi mindent tartalékoltak: úgymond hátha szükség lesz majd rá.

Másik részétől pedig éppen ellenkezőleg: azért akar szabadulni, mert túlságosan is sok emlék fűződik hozzá.

Elsősorban könyvekről van szó: így a rendkívüli sikerű A világirodalom remekei sorozatról, használati tárgyakról.

Maradhatna náluk minden, amit felajánlanak, hiszen hely éppenséggel lenne hozzá, vagy el is adhatnák - ám a nagymama figyelemre méltóan magyarázza döntésüket:

- Olyannak nem adom oda ezeket a holmikat, aki nyerészkedni akarna rajtuk. Az unokámnak megvan mindene, ami kell, nekem meg már egyre kevesebb kell. Azt, amit én nem kaptam meg az élettől, most szeretném másnak adni.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!