Hírek

2017.04.02. 18:00

Mintavétel, vízum, köszönetek...- Pecsét Istvánnak sok a dolga

Dunaújváros - A közelmúltban ünnepelte harmincadik születésnapját nagybeteg barátunk: aki újra tervezget!

Pekarek János

Örömmel közölhetjük, hogy régi barátunk (mármint: Dunaújvárosi Hírlap és olvasóink, a legtöbb dunaújvárosi és városkörnyéki ember régi barátja), Pecsét István jól van, nem kapta el a szokásos tavaszi influenza vagy megfázás, lankadatlanul készül újabb kínai gyógyuló útjára.

A róla először olvasók kedvéért foglaljuk össze, hogy az immár harmincegyedik életévében járó fiatalember gyerekkori Crohn-betegsége miatti májátültetésénél vették észre szervezetében a rákos daganatokat, amelyeket európai módszerekkel egy határ után már nem tudtak kezelni, ezért gyűjtést szervezett, hogy Kínába utazhasson, speciális kezelésekre. Tavaly öt hónapot töltött ott, igen jó eredményekkel - amíg meg nem kezdődött új mája kilökődési folyamata. Ezért hazautazott, s itthon sikeresen helyrehozták.

Pecsét István április végére tervezi újabb kínai útjának kezdetét
Fotó: Zsedrovits Enikő

Most a kínai kezelések befejezésére készül: újabb öt hónapig lenne kinn. Ehhez további pénzgyűjtésre van szüksége: ő is és barátai is dolgoznak, dolgozunk ezen.

Ám emellett orvosi mintavételek is zajlanak: szerdán egyeztet majd budapesti orvosaival ennek időpontjáról. További hivatalos ügyeket is intéz: meg kell hosszabbítania kínai vízumát.

Leginkább azonban az foglalkoztatja, hogy milyen sokan köszöntötték, s köszöntik még mindig harmincadik születésnapja alkalmából - amit mély hálával köszön!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!