Hírek

2017.06.06. 17:55

Pecsét István készül a Kínába utazásra - A város most is segít a reptérre utazásban

DUNAÚJVÁROS - Vasárnap reggel fél nyolckor indul a polgármester autójával a repülőtérre a város és környéke támogatottja.

Pekarek János

Vasárnap reggel indul a Liszt Ferenc repülőtérre Pecsét István barátunk, hogy jó egynapos utazás után megérkezzen Guangzhou kínai városba, folytatni a tavaly ősszel kényszerűen megszakított rákellenes gyógykezelését.

István, akiről régi olvasóink tudósításaink nyomán már tudják, kamaszkora óta szenved Crohn-betegségtől, aminek következtében májátültetésre szorult, és ezután vették észre, hogy az epeúti kivezetésnél rákos daganatok keletkeztek nála. Sugárkezeléssel próbálkoztak nála, majd, miután kimerültek az európai orvostechnikai lehetőségek, maga István derítette fel, hogy Kínában gyógyíthatják.

 

Ám a vasárnap reggel fél nyolcra tervezett start előtt István még kedden is és csütörtökön is a budapesti klinikán újabb géndiagnosztikai vizsgálatokon és gyógyszer-beállítási vizsgálatokon vett, vesz részt.

Ezután viszont már valóban minden idejét és erejét a közvetlen úti felkészülésekre fordítja: a csomagolásra, az utolsó, itthonról elküldendő e-mailekre, a szeretteitől való búcsúzásra.

Mondanunk sem kell, hogy az indulásnál mi, az önök tudósítói is jelen leszünk, hogy minden olvasónk nevében sok sikert, jó szerencsét kívánjunk a hihetetlen eredményeket produkáló fiatalembernek.

A fővárosba utazással nem lesz sok gondja: mint tavaly, Cserna Gábor polgármester ezúttal is felajánlotta saját gépkocsiját és sofőrjét az utazáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!